Alueellinen valmennuskeskustoiminta käynnistynyt Smash Centerillä

5.12.2023  |  15:26  |  Artikkeli, Seurat

Alueellinen valmennuskeskustoiminta käynnistyi Smash Centerillä 1.11.2023. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Smashin, Sata-Tenniksen ja Tennisliiton kesken.

Alueelliseen valmennuskeskukseen kutsuttiin hakemaan itä-Helsingin alueen kansallisia kärkipelaajia, ala-asteen 5-6. luokilta sekä yläasteelta. Toimintaan valittiin ja osallistuu toiminnan käynnistyessä viisi pelaajaa: Ellen Herler (Smash), Heini Laatikainen (Sata-Tennis), Karri Tamminen (Sata-Tennis), Leo Kurttila (Smash), ja Veikko Pukki (Sata-Tennis). Pelaajat on valittu toimintaan mukaan syys- ja kevätkaudeksi. Uusi haku seuraavalle talvikaudelle käynnistyy keväällä 2024. Valmentajina toimivat Olli Penttilä (Sata-Tennis) ja Ville-Petteri Ahti (Smash). Toiminnan operatiivisesta toteutuksesta vastaavat Smash:n valmennuspäällikkö Lassi Nykänen ja Tennisliiton huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

Marraskuussa käynnistyneen alueellisen valmennuskeskuksen toimintaan kuuluu syys- ja kevätkaudella kaksi viikoittaista tennisharjoitusta Smash Centerillä. Valmennuskeskuksen viikoittaisten harjoitusten lisäksi toimintaan kuuluu myös muita pelaajien kehittymistä tukevia toimintoja, kuten yhteisleiritystä, fyysistä suorituskykyä mittaavia testejä, ravinto-opastusta, henkisen valmennuksen ryhmäluentoja sekä kilpailumatka Tennis Europe -turnaukseen. Yhteisleireille kutsutaan pelaajia myös harjoitusryhmän ulkopuolelta. Lisäksi osana uutta alueellista valmennuskeskusta järjestetään myös kansainvälisiä kilpailumatkoja alueen lukioikäisille kärkipelaajille. Lukio-ikäisten valmennustoiminta keskittyy jatkossakin Talin Tenniskeskuksella toimivalle valtakunnalliselle valmennuskeskukselle.

Valmennuskeskustoiminnan tavoitteena on mahdollistaa urheilijalle pelaajanpolku junioreiden Grand Slam -kilpailuihin ja valmentajalle kehitykseen kannustava toimintaympäristö. Uuden alueellisen valmennuskeskuksen tavoitteena on puolestaan laajentaa ja tehostaa olemassa olevaa toimintaa sekä saada pitkällä tähtäimellä lisää urheilijoita kilpa- ja huipputennispolulle.

Tähän asti valmennuskeskustoimintaa on toteutettu Talin Tenniskeskuksella. Toiminnassa on mukana yhdeksän urheilijaa päivittäisvalmennuksessa ja yhden nuorten huipputennispolulla olevan urheilijan kansainvälistä leiri- ja kilpailutoimintaa tuetaan taloudellisesti etänä.

Lisätietoa keväällä uutisoiduista maajoukkuetoiminnan rakenne uudistuksista, joihin myös alueelliset valmennuskeskukset kuuluvat, löytyy täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Olympiakomitealta tehostamistukea tennikselle… →