Ahti puolivälieriin Savitaipaleella ja Niklas-Salminen välieriin Kaarinassa

2.8.2018  |  20:56  |  Raportit

Venla Ahti jatkoi yllätyksiään Savitaipaleella, kuva: Aamulehti Tampere Open

Kaksi suomalaispelaajaa, Venla Ahti ja Patrik Niklas-Salminen, ovat vielä jatkossa Savitaipaleen ja Kaarinan $15,000 ITF-turnauksissa. Ahti pelaa huomenna puolivälierissä ja Niklas-Salminen välierissä.

Ahti jatkoi yllätyksiään ja eteni jo kahdeksan parhaan joukkoon

Smash-Kotkan Venla Ahdin, 17, taival Savitaipaleen ITF-ammattilaisturnauksessa on ollut tapahtumarikas. Kotkalainen kerkesi jo tippua kaksinpelin karsintojen viimeisellä kierroksella, mutta onnekseen sai vielä Lucky Loser -paikan pääsarjaan.

Ahti on käyttänyt uuden mahdollisuutensa loistavalla tavalla edukseen. Ensimmäisellä kierroksella hän kaatoi venäläiskarsijan Valeriya Denisenkon 5-7, 6-1, 6-3 ja tänään toisella kierroksella kaatui kuudenneksi sijoitettu australialainen Angelique Svinos (WTA-945) liki kolme tuntia kestäneessä ottelussa eräluvuin 5-7, 7-5, 6-4.

– Ottelu oli melkoista ylä- ja alamäkeä, varsinkin kahden ensimmäisen erän osalta. Kolmannessa erässä peli pysyi vähän paremmin kasassa, vaikka sekin meinasi vähän turhan tiukaksi mennä. Onneksi tenniksessä riittää viimeisen pisteen voittaminen – kokonaisuutena jäi kyllä ihan loistava fiilis, Ahti kommentoi toisen kierroksen otteluaan.

Kyseessä on vasta Ahdin kolmas ITF-turnaus. Viime vuonna hän pelasi ensimmäisen ITF-kilpailunsa juurikin Savitaipaleella. Silloin hän tippui karsinnan ensimmäisellä kierroksella.

– Loppu keväästä ja varsinkin kesällä on pelini tuntunut tosi hyvältä, että olen vähän odottanutkin parempia esityksiä. Välillä on ollut vaikea uskoa omiin mahdollisuuksiin, enkä ole välttämättä aina pelannut sillä tasolla millä nykyään pystyn jo pelaamaan.

Ahti kohtaa huomisessa puolivälierässä aikaisintaan kello 13:30 neljänneksi sijoitetun venäläisen Angelina Zhuravlevan (WTA-713), joka tiputti ensimmäisellä kierroksella Mariella Minettin ja tänään toisella kierroksella Oona Orpanan 6-3, 6-2. Myös Ella Haaviston ja Piia Suomalaisen oli tänään taipuminen kaksinpelin toisella kierroksella.

KAAVIOT

Niklas-Salminen kohtaa Ivanovin huomisessa välieräottelussa

Toiseksi sijoitettu Patrik Niklas-Salminen (ATP-578) jatkoi vahvoja peliesityksiään Aktia Areenan massakentillä Kaarinassa. Niklas-Salminen eteni kaksinpelissä neljän parhaan pelaajan joukkoon kukistettuaan virolaisen Mattias Siimarin (ATP-1207) suoraan kahdessa erässä 6-4, 7-6. Ottelu kesti yhden tunnin ja 32 minuuttia. Niklas-Salmisen syöttö oli jälleen avainasemassa hänen paukutettua yhteensä 12 läpisyöttöä, ykkössyötön tippuessa ruutuun 78% varmuudella.

Huomisessa välieräottelussa suomalaista vastaan asettuu neljänneksi sijoitettu virolainen Vladimir Ivanov (ATP-791), joka on varsin tuttu näky suomalaiselle tennisväelle talvikauden Tennisliigasta Smashin riveissä. Ottelu pelataan aikaisintaan kello 16:00.

Patrik Niklas-Salminen eteni välieriin Kaarinan ITF-turnauksessa, kuva: Jussi Vanto / Admares Open

Nelinpelin puolella suomalaiskaksikko Patrick Kaukovalta/Eero Vasa tavoittelivat tänään loppuottelupaikkaa. Kaukovalta/Vasa olivat edenneet välieriin voitettuaan duot Philip Bachmaier (AUT)/Justin Roberts (BAH) ja Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen. Tänään heidän oli kuitenkin todettava toiseksi sijoitetut hollantilaiset Marc Dijkhuizen ja Bart Stevens paremmikseen eräluvuin 3-6, 4-6.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 31/2018 – →