Heliövaara/Lawson koki tiukan tappion Barcelonan challenger-turnauksen finaalissa

10.10.2020  |  19:49  |  Raportit

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-145) ja Alex Lawson (nelinpelin ATP-147) kohtasivat Barcelonan haastajatason turnauksen loppuottelussa neljänneksi sijoitetut Szymon Walkowin (nelinpelin ATP-156) ja Tristan-Samuel Weissbornin (nelinpelin ATP-111). Heliövaara ja Lawson kärsivät tiukan tappion lukemin 1-6 6-4 8-10

Puolalainen Walkow ja itävaltalainen Weissborn saivat avauserään lentävän lähdön, kun pari onnistui voittamaan ottelun kolme ensimmäistä peliä pitäen oman syötön kahdesti ja murtaen Heliövaaran syöttövuoron. Heliövaara/Walkow pari avasi pistetilinsä voittamalla ottelun neljännen pelin. Se jäi kuitenkin parin ensimmäisen erän ainoaksi sillä Walkow/Weissborn veivät nimiinsä kolme seuraavaa peliä ja samalla koko avauserän.

Toisen erä alku toisti avauserästä tuttua kaavaa. Neljänneksi sijoitetut Walkow ja Weissborn mursivat heti alkuun Lawsonin syötön ja omalla syötön pidolla siirtyivät erässä 2-0 johtoon. Suomalais-amerikkalainen pari ei tästä kuitenkaan lannistunut. Nopean oman syöttövuoron pidon jälkeen Heliövaara/Lawson onnistui erän neljännessä pelissä murtamaan Walkow/Weissborn parin syötön ensimmäistä kertaa ottelussa. Erässä edettiin tasalukemin tästä eteenpäin vaikka Heliövaaralla ja Lawsonilla oli useita murtopallo mahdollisuuksia vastustajan syöttövuoroissa. Lopulta 5-4 tilanteessa suomalais-amerikkalainen pari onnistui hankkimaan itselleen eräpallon. Heliövaara ei erehtynyt kämmenpalautuksessa linjaa pitkin ja sen turvin pari vei toisen erän nimiinsä lukemin 6-4.

Turnauksen mestari ratkaistiin ottelu tie breakissä. Ratkaiseva tie break oli tiukka ja molemmat parit voittivat pisteitä tasaiseen tahtiin. Lopulta Walkow ja Weissborn onnistuivat kuroa ratkaisevan 9-7 eron tie breakissa, josta suomalais-amerikkalainen pari ei enää toipunut. Heliövaara/Lawson pelastivat yhden ottelupallon, mutta toinen oli liikaa. Loppulukemat Barcelonan finaalissa kirjattiin Walkow/Weissborn parin eduksi 6-1 4-6 10-8.

Loppuottelu oli Heliövaaralle toinen peräkkäinen haastajatasolla. Viime viikolla Heliövaara ja Walkow ylsivät yhdessä turnausvoittoon Italian challengerissä (lue lisää).