Heliövaara voittoon Challenger-turnauksessa Italiassa – ”Kisavoitto ilman erätappioita on mahtava suoritus”

3.10.2020  |  20:12  |  Raportit

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-145) voitti lauantai-iltana Biellassa Italiassa pelattavan haastajatason turnauksen yhdessä puolalaisen parinsa Szymon Walkowin (nelinpelin ATP-156) kanssa.

Suomalais-puolalainen pari ahkeroi lauantaina kaksin verroin pelaten sekä välierän että loppuottelun samana päivänä. Perjantaiset sateet olivat lykänneet otteluita.

Päivän ensimmäisessä ottelussa pari kohtasi Bjorn Fratangelon (ATP-ranking 266) ja Andrew Harrisin (ATP-ranking 216). Heliövaara ja Walkow aloittivat ottelun terävästi siirtyen heti alussa 3-0 johtoon syötönmurron turvin. Pari ei enää katsonut taakseen ja vei avauserän 6-3. Toinen erä oli tiukkaa taistelua. Heliövaara/Walkow pari onnistui murtamaan vastustajan syötön 5-5 tilanteessa ja eteni otteluvoittoon omalla syötönpidolla. Ottelun loppulukemat olivat 6-3 7-5 Heliövaaran ja Walkowin eduksi.

Loppuottelu pelattiin heti välierän perään. Finaalissa vastaan tulivat britti Lloyd Glasspool (ATP-ranking 457) ja jenkki Alex Lawson (nelinpelin ATP-147) . Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle ja molemmat joukkueet pitivät omat syöttövuoronsa. Ensimmäisen erän Heliövaara/Walkow onnistui kuitenkin kääntämään itselleen lukemin 7-5. Toisessa erässä kaksikko jatkoi vahvaa peliä, mitä oli esittänyt läpi turnauksen. Ottelu- ja turnausvoitto tulivat lopulta lukemin 7-5 6-3 Heliövaaran ratkaisevan syötön turvin. Ensimmäistä kertaa yhdessä pelannut pari ei hävinnyt turnauksessa erääkään.

”Kisavoitto ilman erätappioita on mahtava suoritus”

Voiton jälkeen Heliövaara kommentoi omia tuntemuksiaan viikolta.

-Huippufiilis voiton jälkeen tottakai. Pelattiin Szymon Walkowin kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä, mutta peliin löytyi varsinkin henkisellä puolella heti hyvä yhteys, minkä lisäksi saimme pidettyä tason korkealla koko viikon. Erityisesti omat syötöt olivat vahvoja, sillä hävisimme vain 2 syöttövuoroa koko viikon aikana, eikä palautuspelissäkään ollut mitään vikaa. Kisavoitto ilman erätappioita on mahtava suoritus ja iloa lisää vielä se, että ainakin itse sain pelattua viikon parhaan matsin nimenomaan finaalissa.

Heliövaara jatkaa ensi viikoksi Espanjaan, missä on luvassa toinen haastajatason turnaus.

– Ensi viikolla valitettavasti pari menee vaihtoon, kun Szymon oli jo aiemmin sopinut omat kuvionsa. Mutta sain itselleni pariksi päivän finaalivastustajan Alex Lawsonin Barcelonan challengeriin, eli hyvässä vireessä olemme molemmat hänenkin kanssaan.