Ruusuvuori pääsarjaan karsintojen kautta Saksassa

11.10.2020  |  14:58  |  Raportit

Emil Ruusuvuori (ATP-93) on edennyt Saksan Kölnissä pelattavan ATP 250 tason turnauksen pääsarjaan.

Karsintojen kolmanneksi sijoitettu Ruusuvuori voitti lauantaina karsintojen avauskierroksella taipeita edustavan Jason Jungin (ATP-125) lukemin 7-6(4) 6-3. Ottelu oli suomalaiselle ensimmäinen sitten Ranskan avointen avauskierroksen tappion Benjamin Bonzille.

Karsintojen toisella ja viimeisellä kierroksella vastaan asettui ranskalainen Antoine Hoang (ATP-126). Ruusuvuori aloitti ottelun erinomaisesti ja karkasi heti ottelun alusta johtoasemaan. Suomalainen ei missään vaiheessa keventänyt tahtia ja vei ottelun ensimmäisen erän 6-1. Toisessa erässä Ruusuvuori onnistui murtamaan ranskalaisen syötön kahdesti, erän alkuun ja ottelun viimeisessä pelissä. Ottelun loppulukemat olivat Ruusuvuoren hyväksi 6-1 6-3.

Turnauksen pääsarja alkaa huomenna maanantaina. Ruusuvuoren vastustaja tai otteluaikataulu ei ole vielä selvillä.