Zenniz ja Tennisliitto jatkavat yhteistyötään digitaalisemman kilpa- ja harrastetenniksen eteen

10.2.2023  |  12:18  |  Ennakot, Yhteistyökumppanuudet

Tennisliitto ja Zenniz toivat älykentän TEHO Sport Tennisliiga -otteluihin vuonna 2021. Yhteistyö jatkuu ja syventyy tulevien vuosien aikana.

Tennisliigassa on ollut tällä kaudella Zenniz tuomaritoiminnan tukena Kotkassa ja Helsingissä Talin Tenniskeskuksessa sekä Smash Centerissä. Kaikissa pelipaikoissa tuomarit ja pelaajat ovat kiitelleet järjestelmän tuomaa lisäarvoa ja turvaa. Pelaajilla on ollut käytössään kolme haasto-oikeutta erässä, aivan kuten ammattilaistenniksessä Hawk-Eye -järjestelmällä varustetuilla kentillä.

Tulevana lauantaina 11.2. pelataan Tennisliigan finaalitapahtuma Talissa. Klo 12.00 alkaen pelataan karsintaottelut ja klo 17.00 alkaen pronssi- ja mestaruusottelut. Zenniz on käytössä kaikissa otteluissa tuomaritoiminnan apuna; kyseessä on laajin järjestelmän käyttöönotto huipputenniksen parissa.

“Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa on kansallisella tasolla käytössä digitaaliset linjatuomiolaitteet. Yhteistyö Tennisliiton kanssa on ollut erittäin merkittävää. Tennisliigasta saatujen oppien ja palautteen perusteella järjestelmää on pystytty kehittämään niin, että laite on saavuttanut kansainvälisen tennisliiton alaisissa tiukoissa testeissä keskimäärin 7 mm tarkkuuden” Toteaa Zennizin toimitusjohtaja Sebastian Laine.

“Tennisliigan ansiosta kansainvälinen yhteistyö on auennut mm. Yhdysvaltojen yliopistotennikseen, jossa ensimmäinen asiakas on Yalen yliopisto.” 

TEHO SPORT TENNISLIIGA
ZENNIZ

Tennis on edelläkävijöiden peli ja teknologian hyödyntäminen on luontevaa sekä tuttuakin kansainvälisiltä areenoilta. Tulevien vuosien aikana on tarkoitus laajentaa Zennizin käyttöä Tennisliigassa; tällä hetkellä kilpailutoiminnassa on hyväksytty uusimman laiteversion käyttö, eli tuomaritoiminnan tukena laitetta voitaisiin käyttää myös muissa kansallisissa tapahtumissa. Myös sarjatenniksen osalta järjestelmää pilotoitiin ilman tuomaria Talissa tammikuussa. Kaikissa piloteissa ja tehdyissä tapahtumissa on käyttökokemus ollut positiivinen. 

“Mikään järjestelmä ei ole täydellinen. 95 prosentin apu on valtavan paljon enemmän kuin ei apua ollenkaan. Digitaalinen linjatuomiojärjestelmä on suurin muutos tenniksen ruohonjuuritasolla yli sataan vuoteen.”

”Päätuomarilla on aina paikkansa ja tehtäviin kuuluu pelin ohjaaminen ja käytösrikkeisiin puuttuminen. Tennispelaajat syöttävät ja lyövät kuitenkin nykyisin niin kovaa, että on helpottavaa myös tuomarille, että tuomioita pystyy tarkistamaan,” kommentoi Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa-Törnroos Heinonen.

Digitalisaatio on tenniksen strategian 2024 yksi onnistumisen edellytyksistä. Zenniz tuo osaltaan kokonaisuuteen lisäarvoa kilpailutoiminnassa.

 

TUTUSTU TENNIKSEN STRATEGIAAN

Zenniz tuo myös harjoitteluun tavoitteellisuutta

Kilpailukäytön lisäksi laite soveltuu valmennuskäyttöön ja harrastepelaajille. Tällä hetkellä on Talissa lähes kaikilla kentillä älykenttä käytössä; voit helposti rekisteröityä käyttäjäksi ja viedä pelisi sekä harjoittelusi uudelle tasolle. Zenniz tarjoaa mielekkäitä harjoituksia, dataa kehittymisen tueksi ja videon peleistäsi jälkianalyyseihin.

LUE LISÄÄ 

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →