Yllätys Suomen mestareille Rikkoselle ja Rouvalalle villi kortti Hyvinkään $15,000 ITF-turnaukseen

10.7.2018  |  19:45  |  Artikkeli, Raportit

Ulkokenttien nelinpelin SM-finalistit Rouvala/Rikkonen (etualalla) ja Vilén/Kiiski (takana). Kuva: Hannu Aro

Yleisissä SM-kilpailuissa 25.6.-1.7. nähtiin kaksinpelien osalta kärkisijoitettujen pelaajien hallintaa, mutta miesten nelinpelin puolella nähtiin suuryllätys. Yllätyksestä vastasivat Suomen mestaruuteen marssineet sijoittamattomat Roni Rikkonen (TaTS) ja Mikko Rouvala (HVS) – parille myönnettiin hienoista esityksistään villi kortti $15,000 ITF-ammattilaisturnauksen nelinpeliin Hyvinkäälle.

Katsojat saivat seurata Rikkonen/Rouvala -duon loistavia peliesityksiä ja silmin nähden erinomaista fiilistä läpi turnauksen Helsingin Kulosaaressa.

– Pelattiin itseasiassa ensimmäistä kertaa yhdessä, enmekä alunperin suunnittelleet edes pelaavamme parina SM-kilpailuissa. Ollaan kavereita ja heti alusta alkaen meillä oli kentällä todella hauskaa, kertoivat hymyissä suin Rouvala ja Rikkonen.

SM-kilpailuiden ensimmäisellä kierroksella pari kaatoi Eero Antosen (TVS) ja Otto Holtarin (HVS), minkä jälkeen puolivälierässä oli Ron Liebkindin (GVLK) ja Aleksi Löfmanin (HVS) todettava heidät paremmakseen. Todelliset yllätykset alkoivat paukkua välierissä, kun Rikkonen/Rouvala voittivat kolmanneksi sijoitetun parin Patrick Kaukovalta (HVS) / Eero Vasa (ÅLK) huikean taistelun jälkeen eräluvuin 4-6, 6-4, 7-6.

– Ensimmäiset kaksi otteluamme olivat hieman tahmeita. Aluksi emme löytäneet sopivaa pelitapaa – sitten vaihdoimme palautusruudut toisessa ottelussa ja homma alkoi rullaamaan. Välierän toisen erän lopulla ja kolmannen erän alussa saimme päälle erittäin hyvän flown. Emme oikein edes muista mitä siinä tapahtui, kaikki onnistuivat ja meillä oli todella hyvä fiilis edelleen, parivaljakko kertaili kuinka he pääsivät hyvään vireeseen.

Parin yllätysmomentti kantoi myös finaalissa, kun he kaatoivat suorastaan hurmiossa toiseksi sijoitetut ja nelinpelikenttiä vuosia hallinneet tamperelaiset Lauri Kiiskin ja Tero Vilénin (TaTS) 6-1, 6-4.

– Loppuottelu oli välierääkin parempi, siinä onnistuimme lähes kaikessa läpi ottelun. Se oli parasta nelinpeliä mitä meistä on kumpikaan koskaan pelannut. Aika uskomaton fiilis oli voittaa Suomen mestaruus.

Mikko Rouvala ja Roni Rikkonen, kuva: Toni Rikkonen

SM-kilpailuiden erinomaisten otteidensa ansiosta saivat siis Rouvala/Rikkonen -duo villin kortin $15,000 ITF-ammattilaisturnaukseen Hyvinkäälle 6.-12.8. Pari lähteekin hyvillä mielin kohti Hyvinkäätä.

– Ensinnäkin iso kiitos villistä kortista. Todella siistiä lähteä haastamaan ammattilaisia. Lähdemme tekemään parhaamme ja pyrimme pitämään saman flown yllä.

Tampere Open käynnistää kesän ammattilaisturnaukset

Suomessa pelataan yhteensä kuusi ammattilaisturnausta kesän aikana. Ensimmäisenä on vuorossa Tampere Open 21.-29.7. Tampere Openissa pelataan sekä miesten $50,000 ATP Challenger -turnaus että naisten $25,000 ITF-turnaus. Heti Tampere Openin perään alkaa ITF-turnausten kiertue. Naiset pelaavat yhden turnauksen Savitaipaleella 30.-5.8. ja miehillä on luvassa kolme turnausta alkaen Kaarinasta 30.7.-5.8.

Kesän 2018 ammattilaisturnaukset Suomessa

21.-27.7. Tampere Open | miesten $50,000 ATP Challenger -turnaus & naisten $15,000 ITF-turnaus | Turnaussivut

30.7.-5.8. Savitaipale | naisten $15,000 ITF-turnaus | Turnaussivut

30.7.-5.8. Kaarina | miesten $15,000 ITF-turnaus, Admares Open 2018 | Turnaussivut

6.-12.8. Hyvinkää | miesten $15,000 ITF-turnaus, WIP Tennis Open 2018 | Turnaussivut

13.-19.8. Helsinki | miesten $15,000 ITF-turnaus | Turnaussivut

Suomalaispelaajille villejä kortteja kesän kansainvälisiin turnauksiin

Rikkonen/Rouvala -parivaljakon lisäksi on villejä kortteja jaettu myös muille suomalaispelaajille kesän ammattilaisturnauksiin.

Tampere Openiin on annettu villit kortit miehissä Emil Ruusuvuorelle, Harri Heliövaaralle ja Patrik Niklas-Salmiselle – naisten puolella villit kortit on jaettu Oona Orpanalle ja Ella Haavistolle sekä Kaarinan Finnish Tourin voittaneelle Liisa Vehviläiselle.

Kaarinan miesten ITF-turnaukseen on saanut villin kortin Panu Virtanen, joka ansaitsi paikkansa voittamalla Kaarinan Finnish Tourin alkukesästä. Naisten Savitaipaleen ITF-turnaukseen on myönnetty villit kortit SM-kilpailuiden tuplamestarille Anastasia Kulikovalle kaksinpeliin ja nelinpeliin yhdessä mestariparinsa Emma Laineen kanssa. Hyvinkään miesten ITF-turnauksen kaksinpelin pääsarjaan ansaitsi villin kortin Heliövaara ulkokenttien Suomen mestaruutensa johdosta.

Villejä kortteja on vielä jäljellä turnausjohtajien taskuissa ja mikäli jo myönnettyjä villejä kortteja ei tarvita, niin ne jaetaan uudestaan. Tervetuloa seuraamaan ammattilaisturnauksia!

Jaa:

Seuraava uutinen: Henri Kontisen pelit… →