Yleiset SM-kilpailut & 7. Finnish Tour by Toihan alkaa Kotkassa – kärkisijoitettuina Minetti ja Niklas-Salminen

12.12.2018  |  09:06  |  Ennakot, Seurat

Aikuisten kansallinen kilpailukausi huipentuu tämän vuoden osalta torstaina alkaviin yleisiin SM-kilpailuihin, joka ovat samalla vuoden 7. Finnish Tour -osakilpailu, Kotkassa. Kotkan Tennishalli toimii sisäkenttien SM-kilpailuiden päänäyttämönä toisena vuotena peräkkäin.

– Innolla odotamme SM-kilpailuiden alkua. Tällainen kilpailu on aina mukava järjestää ja hieno tilaisuus tennikselle olla näkyvillä paikallisesti ja kansallisesti. Tasainen pelaajakaarti on mukana ja voittajien ennustaminen on vaikeaa, eli mielenkiintoisia otteluita luvassa. Tervetuloa Kotkaan niin pelaajat taustajoukkoineen kuin katsojatkin, kommentoi kilpailunjohtaja Pasi Ahti.

Viime vuonna Kotkassa juhlivat kaksinpelimestaruuksia Anastasia Kulikova (HVS) ja Lauri Kiiski (TaTS). Nelinpeleissä vahvimmin esiintyivät kaksikot Kulikova/Emma Laine (HVS) ja Ville-Petteri Ahti/Leevi Säätelä (Smash-Kotka) sekä sekanelinpelissä Venla Ahti/Vesa Ahti (Smash-Kotka). Katso viime vuoden tulokset täältä.

Turnauksessa pelataan myös tänä vuonna miesten ja naisten kaksin- ja nelinpelit sekä sekanelinpeli. Keiden kauloihin ripustetaan kultaiset mitalit tänä vuonna?

Naisten kärkisijoitettuina Minetti ja Eerola

Naisten kaksinpelissä on mukana 18 pelaajaa – karsintoja ei pelata, vaan pääsarja alkaa pääosin lauantaina. Turnauksen kärkisijoitettuina ovat Tampereen Tennisseuran (TaTS) Mariella Minetti ja Emma Eerola. Kolmanneksi on sijoitettuna Vuoden kansalliseksi naispelaajaksi valittu Liisa Vehviläinen (ÅLK).

– Hyvillä fiiliksillä lähden kilpailuun. Syksyn aikana sain monta hyvää $15,000 ITF-ammattilaisturnausta pelattua, niin toivottavasti saan jatkettua hyvää peliäni myös SM-kilpailuissa, kertoi Minetti.

Mariella Minetti, TaTS

Minetti saavutti ensimmäistä kertaa urallaan WTA-rankingin marraskuun lopussa, mikä oli yksi hänen tämän vuoden tavoitteistaan.

– WTA-rankingin saaminen oli yksi tämän vuoden tavoitteista. Vähän harmittaa, kun se tuli näin myöhään ja ensi vuodeksi ranking-systeemi muuttuu, mutta olen kuitenkin tyytyväinen tavoitteeseen yltämisestä.

Lue lisää ammattilaistenniksen tulevasta muutoksesta täältä.

Smash-Kotkan toiveita naisten kaksin- ja nelinpelissä kantaa Venla Ahti. Ahti voitti veljensä Vesan kanssa viime vuonna sekanelinpelin kultaa ja myös tänä vuonna tavoitteena on mitali.

– Mukava päästä pelaamaan kotikisoja, joita ei tule kuitenkaan kovin usein. Kyllä sieltä vähintään yhtä mitalia lähdetään hakemaan, kommentoi kaksinpelin seitsemänneksi sijoitettu Ahti.

Venla Ahti, Smash-Kotka

Miesten ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen: ”Kultaa lähdetään hakemaan”

Miesten puolella turnaus alkaa jo torstaina kaksinpelin karsinnoilla. Pääsarjassa kärkisijoitettuna on ammattilaispelaaja Patrik Niklas-Salminen (TaTS, ATP-430). Niklas-Salmisen tavoin mestaruutta on tavoittelemassa 31 pelaajaa pääsarjassa. Toiseksi on sijoitettuna kokenut hallitseva sisäkenttien kultamitalisti Lauri Kiiski (TaTS), kolmanneksi Verneri Tuomi (HyTS) ja neljänneksi kotiseuran Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka). Ahti, joka voitti viime vuonna nelinpelin kultaa, odottaa kotikisoja innokkain mielin.

– Hienoa päästä pelaamaan kotikentällä SM-kisoja! Tavoitteenani on saada hyvä viimeinen kisa tälle vuodelle, minkä jälkeen on pieni loma paikallaan. Selvää on, että mitaleita lähden tavoittelemaan. Se mitä sieltä sitten tulee nähdään myöhemmin, mutta mitalit ovat ehdottomasti tavoitteena, kommentoi Ahti.

Ville-Petteri Ahti, Smash-Kotka

Hienon ammattilaiskauden pelannut Niklas-Salminen päättää vuotensa SM-kilpailuihin.

– Hyvillä fiiliksillä kohti SM-kilpailuja. Ammattilaisturnaukset loppuivat vähän aikaa sitten ja olen kerennyt vähän lomailla ja myös treenit uutta kautta varten ovat alkaneet. SM-kilpailuja silmällä pitäen sain hyviä otteluita TEHO Sport Tennisliigassa viime viikonloppuna. Kultaa lähdetään hakemaan – peli tuntuu hyvältä ja paikat ovat kunnossa. Turnauksessa on monia hyviä pelaajia mukana, joten parasta pitää antaa ottelusta toiseen, kertoi Niklas-Salminen.

Patrik Niklas-Salminen, TaTS

Kaksinpelien finaalit tiistaina 18.12.

Turnaus alkaa torstaina miesten kaksinpelin karsinnoilla. Miesten kaksinpelin pääsarja alkaa perjantaina ja naisten lauantaina (kahta ottelua lukuunottamatta). Tiistaina 18.12. ovat vuorossa kaksinpelien loppuottelut. Naisten loppuottelu pelataan klo 13:00 ja miesten klo 15:00.

Turnauksesta on tarjolla livestream torstaista alkaen – streamin löydät Tennisliiton YouTube-kanavalta. Turnauksen kaksinpelien voittajat kuittaavat 2000 euroa palkintorahaa. Finnish Tourin kokonaiskilpailujen voitot ennen päätösturnausta ovat jo varmistaneet Vehviläinen ja Kiiski.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

FINNISH TOUR 2018 -OSAKILPAILUVOITTAJAT

6. osakilpailu Helsinki 5.-7.10.
Naisten kaksinpeli: Liisa Vehviläinen (ÅLK)
Miesten kaksinpeli: Lauri Kiiski (TaTS)

5. osakilpailut: naiset Lahti & miehet Hämeenlinna 24.-26.8.
Naisten kaksinpeli: Emma Eerola (TaTS)
Miesten kaksinpeli: Karl Kiur Saar (Viro)

4. osakilpailu Hanko 13.-15.7.
Miesten kaksinpeli: Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka)
Naisten kaksinpeli: Oona Orpana (HVS)
Miesten nelinpeli: Jussi Tiainen (Smash)/Aleksi Löfman (HVS)
Naisten nelinpeli: Asta Miettinen (ÅLK)/Stella Remander (Lo-Te)

3. osakilpailu / yleiset SM-kilpailut Kulosaari 25.6.-1.7.
Miesten kaksinpeli: Harri Heliövaara (Sata)
Naisten kaksinpeli: Anastasia Kulikova (HVS)
Miesten nelinpeli: Roni Rikkonen (TaTS) / Mikko Rouvala (HVS)
Naisten nelinpeli: Emma Laine / Anastasia Kulikova (HVS)
Sekanelinpeli: Emma Laine (HVS) / Ristomatti Lanne (TaTS)

2. osakilpailu Kaarina 18.-20.5.
Miesten kaksinpeli: Panu Virtanen (HVS)
Naisten kaksinpeli: Liisa Vehviläinen (ÅLK)

1. osakilpailu Vaasa 20.-22.4.
Miesten kaksinpeli: Harri Heliövaara (Sata)

Jaa:

Seuraava uutinen: Livestream tarjolla SM-kilpailuista… →