Wozniacki voitti Nordic Light Openin Tukholmassa

3.8.2008  |  18:50

Uran ensimmäisen WTA Tour-turnausvoitto

Kuukausi sitten 18 vuotta täyttänyt kööpenhaminalainen Caroline Wozniacki (WTA 26) otti uransa ensimmäisen WTA Tour-turnausvoiton sunnuntaina Tukholmassa, kun hän kukisti Nordic Light Openin, 145.000$ -turnauksen, kaksinpelin loppuottelussa Venäjän Vera Dushevinan 6-0, 6-2. Tämä oli naisten toinen kohtaaminen – edellinen oli viime kuussa Portorozissa, Sloveniassa, jossa tanskalainen vei voiton 6-0, 6-1.
Wozniackin voitto ei tullut yllätyksenä, sillä hän eteni finaaliin helposti. Koviten hanttiin laittoi ensimmäisellä kierroksella saksalaiskarsija Angelique Kerber 6-3, 6-4, mutta sitten Emma Laine kukistui 6-1, 6-0, Espanjan Anabel Median Garrigues 6-1, 6-3 ja välierissä ykkössijoitettu Agnieszka Radwanska 6-4, 6-1.
Dushevina oli viime vuonnakin tämän kisan loppuottelussa ja sai silloin yhtä monta ”geimiä”. Puolan Agnieszka Radwanska voitti hänet silloin luvuin 6-1, 6-1.

Wozniacki nousukiidossa
Wozniackille tämä vuosi on ollut varsinainen menestys. Vuoden 2007 hän aloitti WTA-rankingista 237 ja päätti sen sijalle 60. Tämän vuoden tammikuussa hän eteni ensimmäisen kerran Grand Slam-turnauksen neljännelle kierrokselle Australian avoimissa ja nousi rankingissa sijalle 45. Helmikuussa hän oli WTA Tour-turnausten puolivälierissä Dohassa ja Memphisissä sekä maaliskuussa neljännellä kierroksella Indian Wellsissä ja Miamissa. Nämä nostivat hänen WTA-rankinginsa sijalle 39. Huhtikuun Wozniacki poti vasemman nilkan vammaa, mutta jo toukokuussa pelasi sekä Italian että Ranskan avoimet, joissa ylsi kolmannelle kierrokselle. Kesäkuussa hän voitti Eastbournessa Svetlana Kuznetsovan, eteni puolivälieriin ja nousi WTA-rankingissa sijalle 30. Wimbledonissa Wozniacki eteni kolmannelle kierrokselle ja heinäkuussa Portorozin WTA Tour-turnauksessa välieriin. Nordic Light Openiin hän tuli rankingilla 26.
Paras juniorisaavutus on tyttöjen kaksinpelin voitto Wimbledonissa vuonna 2006. Hän oli samana vuonna Australian avointen tyttöjen kaksinpelin loppuottelussa ja Ranskan avointen tyttöjen nelinpelissä, parinaan Agnieszka Radwanska.

Nelinpelivoitto Tsekkiin
Nelinpelin voitosta pelasi kaksi tsekkiparia: Iveta Benesova/Barbora Zahlavova Strycova voitti Safarova/atkovskan 7-5, 6-4. Voittajapari kukisti puolivälierissä Emma Laineen ja Ruotsin Johanna Larssonin – vasta ottelutie-breakilla 10-6. Heillä oli kunnia päättää tämä vuodesta 2002 pelattu Nordic Light Open-turnaus Tukholman olympiastadionille. Kilpailu siirtyy pelattavaksi ensi kesänä Båstadiin.

Seuraava uutinen: Paukku ja T.Nieminen… →