Wennäkoski, Kiiski, Kulikova ja Minetti kaksinpelien SM-finaaleihin

18.12.2017  |  18:33  |  Raportit

Tenniksen SM-kilpailuissa Kotkassa pelattiin maanantaina kaksinpelien välierät ja nelinpelien finaalit. Miesten SM-välierissä nähtiin vain yksi ottelu, sillä sisäkenttien hallitseva Suomen mestari Harri Heliövaara (Sata-Tennis) joutui vetäytymään kilpailusta selkävaivojen vuoksi. Kaavion kakkoseksi sijoitettu pelaaja olisi mielellään pelannut kirkkaimmistakin mitaleista.

– Eilisessä nelinpelissä välilevy ilmeisesti vähän luiskahti pois paikaltaan. Yön aikana meni tosi huonoksi ja nyt on alaselkä niin krampissa ettei oikein pysty tekemään mitään. Sen verran akuutti tilanne, ettei ole mitään asiaa kentälle, terveys edellä mennään, Heliövaara kertoi.

Luovutusvoiton johdosta Max Wennäkoski (Grön-Vita Lawntennis klubben) etenee suoraan huomiseen loppuotteluun. Wennäkoski saa vastaansa ykkössijoitetun Lauri Kiisken (Tampereen Tennisseura), joka voitti välierässä Smash-Kotkan Ville-Petteri Ahdin 6-0, 7-5.

– Vaikka pääsin vähän niskan päälle ja johtoasemiin, niin oli todella tiukkaa peliä alusta loppuun, varsinkin toisessa erässä, Kiiski kommentoi pelin jälkeen.

Naisten loppuottelussa kohtaavat Anastasia Kulikova (HVS-Tennis) ja Mariella Minetti (TaTS). Kulikova voitti välierässä Peppi Ramstedtin (HVS-Tennis) 6-0, 6-1, ja Minetti puolestaan Milka-Emilia Pasasen (TaTS) 6-3, 6-3.

– Jokainen peli on omanlaisensa, tunnemme Mariellan kanssa aika hyvin toistemme pelitavat, joten saa nähdä miten käy, Kulikova kertoi.

Finaalipaikan lisäksi Minetti pelasi välierävoiton myötä myös Finnish Tour -kilpailusarjan kokonaisvoiton nimiinsä. Hän kertoi välierävoittonsa ratkenneen syöttöjen kautta.

– Tänään pelattiin taktista peliä, koska tunnemme toistemme heikkoudet niin hyvin. Milkalla on yleensä tosi hyvä syöttö, eikä hän onnistunut siinä tänään yhtä hyvin kuin yleensä. Onnistuin pitämään omat syöttöni ihan hyvin, joten breikit oikeastaan ratkaisi pelin, hän sanoi.

Naisten nelinpelimestaruus Kulikovalle ja Laineelle

Heliövaaran kaksinpelistä vetäytymisen johdosta ja kilpailusääntöjen mukaisesti myöskään miesten nelinpelin finaalia tai sekanelinpelin finaalia ei pelattu. Miesten nelinpelin Suomen mestaruuden voittivat siis Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka)/Leevi Säätelä (TVS-Tennis). Sata-Tenniksen Harri Heliövaara/Roope Kailaheimo palkittiin hopeamitalein.

Sekanelinpelissä Suomen mestaruuden voittivat Smash-Kotkan Vesa Ahti/Venla Ahti ja hopealle jäivät Harri Heliövaara/Emma Laine. Maanantaina päivällä tullut mestaruustieto yllätti Ahden sisarukset.

– Pikkuisen harmittaa, olisi ollut kiva päästä pelaamaan näin kovia pelaajia vastaan, Venla Ahti kertoi.

Naisten nelinpelin finaalissa pelasivat HVS-Tenniksen Anastasia Kulikova/Emma Laine ja TaTSin Ella Haavisto/Milka-Emilia Pasanen. Mestaruuden veivät Kulikova/Laine 6-4, 6-1.

– Tuntuu että olimme aluksi hieman jäässä, mutta loppua kohti pelimme parani. Meillä on hyvä yhteishenki, olemme hyviä ystäviä kentällä ja sen ulkopuolella. Pelityylimme sopivat hyvin yhteen, Kulikova ja Laine kertoivat finaalin jälkeen.

Kuva: Emma Laine (vas.) ja Anastasia Kulikova naisten nelinpelifinaalin jälkeen

Tiistaina Kotkassa pelataan naisten ja miesten kaksinpelin finaalit. Aiempien päivien tavoin myös ratkaisuotteluita voi seurata suorina lähetyksinä Tennisliiton livestreamin kautta täältä. Naisten peli alkaa klo 13.00, ja miesten peli sen jälkeen.

Tulokset ja kaaviot: http://www.tennisassa.fi/sport/tournament.aspx?id=5F630F18-08E6-40DC-834B-158B6442CEE2

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaksinpelien Suomen mestareiksi… →