Kaksinpelien Suomen mestareiksi Kulikova ja Kiiski

19.12.2017  |  17:55  |  Raportit

Suomalainen tenniskausi huipentui tällä viikolla, kun yleiset SM-kilpailut pelattiin Kotkan Tennishallilla. Naisten kaksinpelin Suomen mestaruuden voitti Anastasia Kulikova (HVS-Tennis) ja miesten kaksinpelin SM-kultaa vei jo kuudennen kerran Lauri Kiiski (Tampereen Tennisseura).

Kulikova oli naisten finaalissa vahvempi

Naisten kaksinpelin loppuottelussa Anastasia Kulikova voitti kolmanneksi sijoitetun Mariella Minetin (TaTS) 6-3, 6-1. Minetti aloitti ensimmäisen erän vahvasti, ja otti alkuun johtoaseman. Kulikova sai kuitenkin erän puolivälissä ottelun hallintaansa.

– Tänään tärkeintä oli keskittyä ja pysyä henkisesti vahvana. Minetti aloitti todella hyvin, mutta kun sitten sain häntä murrettua niin minun piti oikeastaan vain pysyä rauhallisena, Kulikova kertoi ottelun jälkeen.

– Aloitin ottelun vahvasti, joten harmittaa ettei mestaruutta tullut. En oikein tiedä mitä tapahtui, mutta ainakin ykkössyötön prosentin olisi pitänyt olla isompi. Kulikova pelasi juuri kuten odotinkin, hän lyö joka paikasta melkein täysillä, sanoi hopeamitalisti Minetti.

Maanantaina pelattujen välieräotteluiden jälkeen kolmanneksi jäivät Peppi Ramstedt (HVS-Tennis) ja Milka-Emilia Pasanen (TaTS).

Kiiskelle kuudes Suomen mestaruus

Miesten loppuottelussa kohtasivat seitsemänneksi sijoitettu Max Wennäkoski (Grön-Vita Lawntennis klubben) ja ykkössijoitettu Lauri Kiiski (TaTS). Ulkokenttien hallitseva Suomen mestari Kiiski kuittasi itselleen myös sisäkenttien mestaruuden lukemin 6-2, 6-4.

– Eilen ja tänään otteluissa oli todella fyysisiä ja pitkiä palloralleja. Numerollisesti ottelut olivat kohtuullisen selkeitä, mutta pelitapahtumat olivat kyllä tiukkoja. Tänään yritin olla hyvin aggressiivinen, lyhyistä palloista joko lyödä läpi tai tulla verkolle ja se onnistui kyllä hyvin, Kiiski kertoi ottelun jälkeen.

Wennäkoski arvasi jo etukäteen, että verkkopeliä on pelattava.

– Tiesin että minun on yritettävä saada pisteitä poimittua verkolta. Ehkä noin puolet yrityksistä onnistui, totesi Wennäkoski.

Pronssia vuoden 2017 SM-kilpailuissa miesten kaksinpelissä saivat Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) ja Harri Heliövaara (Sata-Tennis).

Nelinpelien mestaruudet ratkesivat maanantaina

Naisten nelinpelin loppuottelussa Anastasia Kulikova/Emma Laine voittivat parin Ella Haavisto/Milka-Emilia Pasanen 6-4, 6-1. Miesten nelinpelin mestaruuden voittivat Ville-Petteri Ahti/Leevi Säätelä ja sekanelinpelin mestaruuden Vesa Ahti/Venla Ahti. Miesten nelinpelin ja sekanelinpelin finaaliotteluita ei pelattu ollenkaan Harri Heliövaaran vetäytymisen johdosta.

Tulokset ja kaaviot: http://www.tennisassa.fi/sport/tournament.aspx?id=5F630F18-08E6-40DC-834B-158B6442CEE2

Jaa:

Seuraava uutinen: Tärkeää kilpailuinfoa –… →