Virtaselle uran toinen Challenger-turnausvoitto – ”Finaali oli tiukka vääntö, aivan kuten odotinkin”

12.3.2023  |  16:56  |  Raportit

Otto Virtanen juhlii uransa toista ATP Challenger -turnausvoittoa Sveitsissä.

21-vuotias Virtanen (ATP-170) kohtasi loppuottelussa karsinnoista mestaruustaistoon ponnistaneen turkkilaisen Cem Ilkelin (ATP-280). Molemmat pelaajat olivat pääsarjassa taistelleet kolme kertaa voittoon ratkaisevan erän kautta; välierässä Virtanen voitti toiseksi sijoitetun sveitsiläisen Dominic Strickerin (ATP-126) 6-7(3), 6-3, 6-0 ja Ilkel kukisti ranskalaisen Antoine Escofierrin (ATP-197) 7-6(4), 4-6, 6-3.

Virtanen kruunasi upean viikkonsa lyömällä finaalissa tulostaululle lukemat 6-4, 7-6(5). Suomalainen paukutti otteluun 14 läpisyöttöä ja oli jatkuvasti aloitteellisempi osapuoli.

”Finaali oli tiukka vääntö, aivan kuten odotinkin. Ensimmäinen erä oli hyvää ja varmaa peliä, toinen erä alkoi myös hyvin, mutta vastustaja paransi ja pääsi peliin mukaan. Lopussa oli vaikeuksia, kun ei tullut mitään ilmaiseksi ja kaikki piti itse voittaa. Tie-break oli vahva ja syöttö toimi hyvin. Tuntuu todella hyvältä voittaa toistamiseen Challenger-turnaus”, kommentoi Virtanen.

Suomalaispelaaja voitti uransa ensimmäisen Challenger-kisan viime syksynä Italiassa; toinen mestaruus nostaa suomalaisen liverankingissa uuteen ennätykseensä 139. Sijoitus voi vielä muuttua, sillä maailmanlistat päivittyvät käynnissä olevan Indian Wellsin Masters-turnauksen jälkeen.