Leskinen pelasi voittoon TEHO Sport Finnish Tour-kauden avauksessa, Blomqvist nujersi Haaviston finaalissa

12.3.2023  |  18:19  |  Raportit

Kauden ensimmäinen TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu saatiin vietyä onnistuneesti maaliin. Niin miesten kuin myös naistenkin sarjassa nähtiin hienoja palloralleja ja loistavia suorituksia. Voittajiksi kruunattiin Jyväskylässä ensiesiintymisensä tehneet Santtu Leskinen (TVS-Tennis) ja naisissa Clarissa Blomqvist (HTK).

TULOKSET

Kiertue jatkuu seuraavan kerran kesäkuussa Helsingissä.

TEHO Sport Finnish Tour 2023 osakilpailut

Jyväskylä, JTS 10.-12.3.2023
Helsinki, HVS 9.-12.6.2023
Vierumäki (SM-kilpailut) 26.6.-2.7.2023
Hanko, HTK 13.-15.7.2023 (to-la)
Turku, TVS 25.-27.8.2023
Hyvinkää, HyTS (SM-kilpailut) 11.-17.12.2023

Leskinen nojasi ratkaisuhetkillä kokemukseen

Sunnuntain aamulla pelattu miesten välieräottelu Leskisen ja kakkossijoitetun Vesa Ahdin välillä sai monilta seuraajilta unihiekat silmistä, sillä sen verran jännittävissä merkeissä eteni herrojen välienselvittely. Molemmat erät ratkaistiin tie-breikin kautta ja voittajaksi selviytyi lopulta Leskinen erin 7-6, 7-6. Jälkimmäinen ja ratkaiseva erä päättyi tie-breikissä Leskisen hyväksi luvuin 14-12.

– Tosi hyvä ja laadukas matsi, molemmilla oli omat hetkensä. Ollaan treenailtu Vesan kanssa yhdessä, niin tunnetaan toisemme senkin puolesta tosi hyvin. Täytyy myöntää, että oli varmaan yksi parhaista tie-breikeistä, joissa olen ollut mukana, Leskinen suitsutti.

Toisesta välieräparista finaaliin selviytyi Smash-Kotkaa edustava Oskari Eerola, joka kukisti omassa välierätaistossaan Tuomas Rikkosen (TVS-Tennis) erin 6-3, 6-2. Finaalissa Leskinen piti hermonsa erinomaisesti kurissa, vaikka tehokkaasti liikkuva Eerola tulikin toisessa erässä tasoihin. Ottelu kirjattiin lopulta Leskiselle erin 7-6, 3-6, 6-3.

– Uskon, että kokemus oli lopulta finaalissa valttia, pienestä se oli taas kiinni. Mulla on yliopistoajoilta vastaavanlaisia matseja, joten luulen, että etua tuli myös sieltä suunnalta, Leskinen lisäsi.

Jyväskylässä ensiesiintymisensä tehnyt ja turnausvoitostaan 2000€ saanut Leskinen jakoi kiitosta kisajärjestäjän suuntaan.

– Tosi hyvä tapahtuma ja kivat järjestelyt. Yleisöä oli joka päivä paikalla ja tunnelma oli erinomainen, siitä iso kiitos, Leskinen totesi.

Blomqvist kasasi itsensä ja löi Haaviston

Naisissa aamulla pelattavien välierien kautta finaaliin marssivat turnauksen ykkössijoitettu Ella Haavisto (Smash) ja kolmossijoitettu Blomqvist (HTK). Viime kauden kokonaiskilpailun voittoa puolustanut Haavisto kukisti välierissä vaivattomasti Aada Innan (6-1, 6-1), kun taas Blomqvist joutui urakoimaan kakkossijoitettua Emelie Gabrania (ÅLK) vastaan kolme erää. Lopulta välieräpari ratkesi Blomqvistin hyväksi erin 6-7, 6-3, 6-2.

Finaalissa Blomqvist ja Haavisto järjestivät paikan päälle tulleelle yleisölle hienon jännitysnäytelmän, jossa tahtipuikon otti ensiksi Haavisto viemällä ensimmäisen erän lukemin 6-4. Niin ikään erinomaisena kämmenlyöjänä tunnettu Blomqvist kasasi hienosti itsensä ja vei nimiinsä kaksi seuraavaa erää (6-2, 6-2). Turnauksen voitosta Blomqvist kuittasi 1500€:n rahapalkinnon.

– Ekan erän aikana syöttö vähän tökki, mutta toisessa erässä aloin vaan enemmän fokusoimaan. Koko ajan oli sellainen tunne, että on hyvät mahikset voittoon. Oli kova luotto omaan tekemiseen. Pystyin laittamaan finaalissa vielä piirun verran enemmän,  Blomqvist kommentoi ottelun jälkeen.

Ruotsissa asuvaa Blomqvistia ei viime kauden FT-avauksessa nähty. Nuori 18-vuotias lahjakkuus antoi myös positiivista palautetta kilpailun järjestävän tahon suuntaan.

– Nyt oli tosiaan eka kerta mulle, kun olin täällä. Kaikin puolin jees ja hyvä oli tapahtuma! Lauantai oli ihan hyvää tennis, mutta tietenkin sitä syttyy enemmän sunnuntain ratkaisupäivään, Blomqvist kiteytti.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Zverev pudotti Ruusuvuoren… →