Virtaselle uran neljäs Challenger-turnausvoitto – ”Tämä oli iso steppi pystyä pitämään peli kasassa koko viikon ajan”

25.2.2024  |  17:46  |  Raportit

Otto Virtanen voitti Leandro Riedin 7-5, 7-5 ATP Challenger -turnauksen finaalissa Ranskassa. Kisavoitto on suomalaispelaajan uran neljäs haastajakiertueella.

Virtanen (ATP-172) ja Riedi (ATP-175) olivat kohdanneet toisensa kahdesti ennen päivän ottelua; viimeisimmän kohtaamisen vei sveitsiläinen 2022 ja toisen suomalainen 2020. Avauserässä Virtanen löysi itsensä kahteen kertaan murron takaa-ajoasemasta. Riedi pääsi myös syöttämään erävoitosta tilanteessa 5-4 40-0. Niin vain suomalaispelaaja kaivoi tiensä ulos tukalasta tilanteesta ja lopulta eteni erävoittoon 7-5.

Toisessa erässä Virtanen oli ratkaisuhetkellä hetkellä terävänä, mikä takasi 11 läpisyöttöä syöttäneelle suomalaiselle otteluvoiton 7-5, 7-5. Virtasen viikko oli kokonaisuudessaan komea, sillä hän ei hävinnyt turnauksessa erääkään ja voitti kaikki pelaamansa viisi tie-breikkiä.

”Olipa hyvä viikko. Tiukkoja otteluita ja kaikki tulivat kotiin vieläpä ilman erätappioita. Todella hyvät fiilikset, tästä on erinomaista jatkaa. Erityisesti miellyttää, että onnistuin tiukoissa paikoissa saamaan hyviä syöttöjä ja hyviä ratkaisuja koko viikon ajan. Tämän viikon tulen varmasti muistamaan pitkään; juuri tähän hetkeen kisavoitto tuntuu hienolta, kun on ollut alla muutamia huonompia kisoja. Treeneissä on tuntunut tosi hyvältä ja olen vain luottanut siihen mitä me valmentajani Janin (De Witt) kanssa olemme tekemässä ja työstetty kohta vuosi yhdessä. Tämä oli iso steppi pystyä pitämään peli kasassa koko viikon ajan, hyvin opettavainen viikko”, kommentoi Virtanen.

ATP CHALLENGER 125 | RANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Helsinki Open: karsintakaavio… →