Virtaselle kauden toinen ja uran kolmas Challenger-mestaruus – ”Hallikisat olivat onnistuneet”

2.4.2023  |  18:28  |  Raportit

Otto Virtanen, 21, tuulettaa uransa kolmatta ATP Challenger -turnausvoittoa Ranskassa. Turnausvoitto nostaa suomalaisen kaksinpelin maailmanlistalla uuteen ennätyslukemaan 109.

Virtanen (ATP-139) tekee parhaillaan vakuuttavaa jälkeä kovilla sisäkentillä. Kolme viikkoa sitten tuli Sveitsissä uran toinen haastajatason turnausvoitto ja nyt temppu toistui Ranskassa. Viime vuoden puolella tullut ensimmäinen turnausvoitto tuli niin ikään halliolosuhteissa Italiassa.

Turnauksen neljänneksi sijoitettu suomalaispelaaja taisteli avauskierroksella kolmen erän voiton, jonka jälkeen hän nappasi kolme vakuuttavaa voittoa. Välierässä kukistui toiseksi sijoitettu itävaltalainen Jurij Rodionov (ATP-131) 6-3, 6-1.

Loppuottelussa Virtanen kohtasi ykköseksi sijoitetun australialaisen Max Purcellin (ATP-99). Suomalaispelaaja jatkoi vahvaa peliään ja otti turnausvoiton erin 6-7(3), 6-4, 6-2.

Avauserässä Virtanen iski ensin ja siirtyi murron turvin 5-2 johtoon. Purcellin syöttäessä 2-5 tilanteessa pääsi Virtanen myös kahteen eräpalloon kiinni; australialainen selvitti ne ja lopulta käänsi koko erän itselleen tie-breikissä. Toisessa erässä Virtanen otti jälleen murron ja pääsi 5-3 johdossa Purcellin syötössä taas eräpalloihin kiinni. Ne eivät nytkään tuottaneet tulosta, mutta nyt Virtasen syöttö piti ja erävoitto kirjattiin 6-4. Kolmannessa ja ratkaisevassa erässä nähtiin useita murtoja; suomalaisten iloksi Virtanen nappasi niitä enemmän.

”Oli tiukka vääntö. Koko ajan sain laittaa palloa terävästi kulmiin. Purcell oli todella solidi koko matsin, mutta sain joka erässä murron ensin, mikä toi aina lisää buustia. Hyvä peli ja viikko kokonaisuudessaan”, avasi Virtanen.

”Hallikisat olivat onnistuneet ja loppua kohden vain parani.”

ATP CHALLENGER 100 | RANSKA

Seuraavaksi Virtanen suuntaa massakentille.

”Muutamaksi viikoksi massalle ja sit olisi tarkoitus takaisin ulkokoville. Ranskan avoimet ovat tietysti kalenterissa. Seuraava kisa on vähän epävarma menenkö Espanjaan tai Kroatiaan Challengeriin, mutta ainakin oon Barcelonan ATP-kisan karsinnassa.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Ilmoittautuminen ulkokauden sarjatennikseen… →