Virtanen valmistautuu uuteen kauteen Abu Dhabissa – katso ja lue treeneistä Djokovicin kanssa

27.12.2018  |  20:53  |  Artikkeli, Videot

Otto Virtasen, 17, uskomaton tennisvuosi 2018 saa parhaillaan arvoistaan päätöstä. Orange Bowlin kaksinpelin ja Wimbledonin nelinpelin mestari pääsi harjoittelemaan Novak Djokovicin kanssa Abu Dhabissa.

”Huomasin kuinka tarkasti kaikki tehdään ennen treenejä ja niiden aikana”

Abu Dhabissa käydään parhaillaan näytösturnausta, jossa pelaavat muun muassa Djokovic ja Rafael Nadal sekä Williamsin sisarukset Serena ja Venus. Virtanen sai kutsun paikan päälle harjoittelemaan ja torstaina suomalainen lahjakkuus pääsi iskemään yhdessä tämän hetken miesten maailman ykkösen kanssa.

– Tänään oli parin tunnin treenisessio Djokovicin kanssa. Huomasin kuinka tarkasti kaikki tehdään ennen treenejä ja niiden aikana. Oli todella hieno kokemus, Virtanen kertoi.

Yhteiset treenit olivat sujuneet varsin mallikkaasti ja on mahdollista, että tämän päiväinen treenikerta ei jää viimeiseksi.

– Djokovic sanoi, että voitaisiin harjoitella myös Australiassa tammikuussa.

Kilpailukausi alkaa Australiassa tammikuussa

Virtanen starttaa tulevaan vuoteen itseluottavaisena ja tiedostaen kovan työn teon tärkeyden. 17-vuotias suomalainen avaa vuotensa kuudennelta sijalta junioreiden maailmanlistalla – Virtanen on maininnut, että junioreiden maailmanlistan ykköspaikka on ensi vuonna tähtäimessä.

Tammikuun suunnitelmissa on treeniä ja kilpailutkin alkavat nopeasti.

– Tammikuun ensimmäisen viikon harjoittelen Dubaissa. Sitten olisi tarkoituksena pelata Australiassa kaksi juniorikilpailua: ITF World Junior Tennis Tourin 1. kategorian kilpailu Traralgonissa (11.-16.1.) ja Australian avoimet (19.-26.1.), sanoi Virtanen.

Miesten maajoukkue haastaa hallitsevan maailmanmestari Kroatian Talissa 31.1.2019 – Virtanen pelaavassa kokoonpanossa

Virtasen otteita on nähtävillä tammikuun 31. päivänä Talin Tenniskeskuksella Helsingissä, kun miesten maajoukkue pelaa harjoitusmaaottelun hallitsevaa maailmanmestari Kroatiaa vastaan. Virtasen lisäksi Suomen joukkueessa pelaavat Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori ja Patrik Niklas-Salminen. Suomen kapteenina toimii Jarkko Nieminen.

Hallitsevan maailmanmestari Kroatian riveissä pelaavat huippunelinpelaajat Nikola Mektic (nelinpelin ATP-13) ja Franko Skugor (nelinpelin ATP-28 ja kaksinpelin ATP-552) sekä Borna Gojo (kaksinpelin ATP-464). Joukkueen kapteenina toimii maailmanmestarikapteeni Zeljko Krajan.

– Huikeilla fiiliksillä lähdemme edustamaan Suomea. Toivottavasti saadaan tupa täyteen ja kannustus kohdilleen, niin homma luistaa varmasti hienosti, kommentoi maaottelun kaksinpelissä nähtävä Virtanen.

OSTA LIPUT TAPAHTUMAAN

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten maajoukkue pelaa… →