Naisten maajoukkue pelaa ensi vuonna kotikentällään noususta II-ryhmään – Laine: ”Positiivisia asioita on tapahtunut naistenniksessä Suomessa”

28.12.2018  |  20:55  |  Artikkeli

Emma Laine

Joulun pyhien välipäivinä suomalainen naistennis oli esillä muutamissa julkaisuissa, joissa tuotiin esille negatiivissävytteisesti naistenniksen asemaa Suomessa. Naismaajoukkueen kapteeni Emma Laine haluaa oikaista uutisoinnin virheellistä sävyä.

– Naistennis ja maajoukkuetoiminta on mennyt hyvään suuntaan viimeisten vuosien aikana Suomessa. Uutisoinneissa minun kommenteista julkaistiin vain negatiiviset asiat. Myös positiivisia asioita on tapahtunut naistenniksessä Suomessa ja tapahtuu edelleen, mikä on hieno asia.

Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kommentoi myös aihetta.

– Keskustelu on hyvästä. Kuuntelemme tarkasti sekä toimimme eri sidosryhmien kanssa edistääksemme naistenniksen asemaa Suomessa.

Laine on myös harmissaan, että uutisoinnissa luotiin vastakkainasettelua hänen ja liiton välille sekä siitä ettei Tennisliitto tekisi naistenniksen eteen töitä.

– Kuten sanoin, niin paljon hyvää on tapahtunut liiton toimesta ja yhteistyö sujuu hienosti. Nykyään on enemmän ihmisiä naisten maajoukkueen taustoilla sekä yhdessä mietimme asioita turnauksia ennen, aikana ja jälkeen. On tärkeää, että yhdessä teemme asioita naisten sekä tyttöjen tenniksen eteen Suomessa.

Naisten maajoukkue tavoittelee nousua II-ryhmään kotikentällään huhtikuussa

Naisten maajoukkue oli tänä vuonna lähellä nousua Eurooppa/Afrikan II-ryhmään, mutta tavoite ei vielä aivan täyttynyt.

– Harmittavan lähelle päästiin, mutta toivottavasti se tapahtuu tulevana vuonna, Laine kertoi.

Laine on innoissaan käsissään olevasta joukkueesta. 32-vuotias Laine ja 34-vuotias Piia Suomalainen ovat olleet suomalaisen naistenniksen voimakaksikko käytännössä koko 2000-luvun. Nyt heidän rinnalleen on noussut kovia pelaajia, kun 17-vuotias Oona Orpana, 18-vuotias Anastasia Kulikova ja 24-vuotias Mia Eklund muodostavat tämän hetkisen kärkitrion Suomessa. Lisäksi nuorten maajoukkueista, Porsche Junior Team Finland, on nousemassa useita pelaajia kansainvälisille kentille.

Mia Eklund, Oona Orpana ja Anastasia Kulikova

– Tämän vuoden aikana koimme useita hienoja uutisia niin nais- kuin miestenniksen puolelta. Naisten puolella nuoret Orpana, Kulikova ja Eklund ylsivät ammattilaisturnausvoittoihin ja tuntui, että lähes viikoittain menestyivät myös juniorit. Suomalaisessa tenniksessä on päällä positiivinen suuntaus, tosi hyvä tilanne, Laine kommentoi.

Tennisliitto haki syksyllä järjestettäväkseen naisten Fed Cup -maajoukkueturnausta vuodelle 2019. Hieman ennen joulua Kansainvälinen Tennisliitto ITF vahvisti, että Suomi saa järjestettäväkseen tämän viikon kestävän tapahtuman ensi huhtikuussa. Eurooppa/Afrikan III-ryhmässä pelaavat Suomen naiset nähdään siis kotiyleisön edessä tavoittelemassa nousua korkeammalle tasolle.

– Tosi hienoa, että kyseinen tapahtuma on tulossa Suomeen ensimmäistä kertaa. Olen ammattilaisurallani kiertänyt pääasiassa pitkin maailmaa ja maajoukkue-esiintymisetkin ovat olleet ulkomailla. Nyt on upea tilaisuus joukkueellemme pelata kotiyleisön edessä, kertoi innostunut Laine.

Tammikuun alussa selviää tarkemmin turnauksen aikataulut ja laajuus. Esimerkiksi on vielä epäselvää kuinka monta maata osallistuu, lukema voi olla 8-16 välissä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme kyseisen turnauksen Suomeen, kommentoi Purho.

Jaa:

Seuraava uutinen: Koululaisten mestaruuskilpailut saatu… →