Virtanen uran toiseen ammattilaisturnausvoittoon

7.2.2021  |  11:40  |  Raportit

Otto Virtanen, 19, aloitti kautensa täydellisesti voittamalla $15,000 ITF-turnauksen Kazakstanissa. Kyseessä on suomalaisen uran toinen kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto. Ensimmäinen turnausvoitto tuli viime marraskuussa Virossa.

Virtanen (ATP-617) oli läpi viikon hyvässä iskussa kovilla sisäkentillä pelatussa turnauksessa. Vahva syöttö ja kämmenlyönti tekivät tuhojaan kierroksesta toiseen. Lauantaisessa välierässä suomalainen kävi tiukan kolmen erän taiston puolalaista Michal Dembekiä (ATP-645) vastaan, mutta siihen jäivät erätappiot viikolla. Sunnuntaisessa loppuottelussa 22-vuotias saksalainen Mats Rosenkranz (ATP-575) pysyi hyvin mukana avauserän verran, mutta lopulta Virtanen kiihdytti turnausvoittoon erin 7-5, 6-3. Hieman reilun tunnin kestäneessä ottelussa syötti suomalainen kymmenen ässää ja kohtasi vain yhden murtopallon viimeisessä syöttövuorossaan.

– Hyvä fiilis oli koko ajan kentällä. Syöttö toimi koko ottelun ajan – vastustajakin syötti hyvin, mutta sain kuitenkin muutaman kerran murrettua. Sain tärkeät onnistumiset tiukkoihin pisteisiin ja sitä kautta tulivat murrot erissä sekä sitä myötä otteluvoitto, kertoi Virtanen.

Virtanen jatkaa pelejään ensi viikolla samassa pelipaikassa. Suomalaisista ovat myös mukana suoraan pääsarjassa Patrik Niklas-Salminen ja karsinnoissa Iiro Vasa. Virtanen kertoo, että hänen pyrkimyksenään on päästä nopeasti pelaamaan ATP Challenger -turnauksia.

– Pelaan ITF-kilpailuja ja katson Challenger-turnauksia, joihin mahtuisin mukaan karsimaan. Sitä kautta rakennan tietäni ylöspäin.

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori komeaan viiden… →