Virtanen turnausvoittoon Hämeenlinnassa – seuraavaksi katseet ammattilaiskiertueelle

23.8.2020  |  18:26  |  Raportit

Hämeenlinnan Aulangon tenniskentillä pelatun TEHO Sport Finnish Tourin voittoon ylsi 19-vuotias Otto Virtanen.

TULOKSET

Turnauksen päätöspäivä alkoi kahdella puolivälieräottelulla, jotka jäivät kesken lauantaina sateen johdosta. Välieriin olivat jo lauantaina selviytyneet alakaavion puolelta toiseksi sijoitettu virolainen Jürgen Zopp (ATP-540) ja neljänneksi sijoitettu Otto Virtanen (HVS, ATP-728). Puolivälieräotteluiden ollessa käynnissä tuli valitettava uutinen, kun entinen maailmanlistan 71. Zopp joutui antamaan luovutusvoiton Virtaselle. Zopp kaatui lauantain puolivälierässään pahannäköisesti satuttaen nilkkaansa – hän selvitti tiensä taistellen välierään, mutta aamun lämmittelyssä hän joutui toteamaan nilkan olevan liian huonossa kunnossa semifinaalia varten. Täten Virtasen tie vei loppuotteluun.

Yläkaavion puolivälierissä nähtiin melkein kaksi yllätystä – lopulta toinen yllätys konkretisoitui. Viidenneksi sijoitettu Kenneth Raisma (ATP-944) piti Harri Heliövaaran (Sata, ATP-613) pihdeissään myös ottelun jatkuessa ja marssi välieriin luvuin 6-4, 6-2. Toista yllätystä oli valmistelemassa loukkaantumisen jälkeen kentille paluuta tekevä Lauri Kiiski. 39-vuotias konkari taisteli kolme erää, mutta taipui ykköseksi sijoitetulle Patrik Niklas-Salmiselle (HVS, ATP-429) 7-6, 4-6, 6-2.

Hämeenlinnassa yleisöä koeteltiin myös toisen välierän osalta. Kesän SM-kilpailuissa polvivamman kanssa taistellut Niklas-Salminen joutui nyt toistamiseen jalkavamman edessä antamaan luovutusvoiton. Raisma johti ottelua 6-0, 1-0, kun Niklas-Salmisen oli vetäydyttävä. Niklas-Salminen kertoi Facebook-sivullaan ettei pystynyt ponnistamaan syötössään täysipainoisesti ja liikkuminen oli myös vaikeaa erityisesti kulmista poispääsyn kanssa.

Loppuottelussa kohtasivat siis neljänneksi sijoitettu Virtanen, 19, ja viidenneksi sijoitettu Raisma, 22. Jos välierät jättivät valjun maun suuhun, niin loppuottelussa riitti jännitettävää täyden kolmen erän verran. Turnausvoittoon ylsi lopulta Virtanen eräluvuin 6-3, 1-6, 6-2. Virtanen voitti myös heinäkuussa TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun Hangossa.

– Tänään oli parempi sää pelata kuin eilen – oli todella siistiä. Ensimmäinen erä oli hyvää tennistä ja sain sen yhdellä murrolla. Toinen erä alkoi hieman heikosti ja se lipsahti vastustajalle. Kolmanteen sain sitten hyvän startin ja onnistuin erityisesti kiristämään tempoa, mikä tiputti vastustajan kyydistä. Myös kokonaisuutena oikein hyvä viikonloppu, kommentoi Virtanen.

Seuraavaksi suomalainen suuntaa kohti ammattilaiskiertuetta, kun hänelle on myönnetty villi kortti Tsekin Ostravassa 31.8.-6.9. pelattavaan arvokkaaseen ATP Challenger -turnaukseen – palkintoarvoltaan 132 280 euroa. Suomalainen suunnittelee pelaavansa myös toisen Challenger-turnauksen heti perään Tsekin Prostejovissa.

– Tämä viikonloppu toimi hyvänä valmistavana tapahtumana Tsekin turnauksille. Sain kaikenlaisia matseja ja vastustajia sekä paljon eriä. Luonnollisesti voitot tuovat myös hyvää fiilistä. Lähden Tsekkiin rennosti – siellä on vain voitettavaa, ensimmäistä kertaa olen mukana noin isossa kisassa.

TEHO Sport Finnish Tour jatkuu miesten ja naisten osalta Jyväskylässä 4.-6.9.

Jaa:

Seuraava uutinen: Junioreiden SM-liigacup pelattu… →