Ahdille uran toinen kaksinpelimestaruus TEHO Sport Finnish Tourilla

23.8.2020  |  14:31  |  Raportit

Savonlinnan Verkkopalloseuran järjestämä naisten TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu pelattiin loppuun sunnuntaina Kellarpellon Tenniskeskuksella. Turnausvoittoa pääsi tuulettamaan Smash-Kotkan Venla Ahti. Kyseessä oli 19-vuotiaan Ahdin toinen kaksinpelin turnausvoitto Finnish Tourilla.

Loppuotteluun neljänneksi sijoitettu Ahti eteni tyylikkäällä välierävoitolla toiseksi sijoitetusta Ella Haavistosta (Smash) 6-3, 6-1. Yläkaavion puolella ykköseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK), 19, eteni Ahdin seuraksi finaaliin voitolla virolaisesta Maileen Nuudista 6-3, 6-4.

Useasti toisensa kohdanneet Suomen listan neljäs Vehviläinen ja 11. Ahti tarjosivat viihdyttävän koitoksen. Vahvasta puolustuspelistään tunnettu Vehviläinen joutui tällä kertaa taipumaan kotkalaisen vahvan peruslyöntipelaamisen edessä erin 6-4, 6-3. Ahdin turnausviikonloppu hipoi täydellisyyttä, sillä hän ei hävinnyt erääkään vastustajilleen.

– On ihan huikea fiilis! Lähdin kisoihin todella hyvällä fiiliksellä, koska halusin ottaa kaiken irti kesäkauden viimeisistä massapeleistä. Mutta en tällaista lopputulosta osannut odottaa. Lauantain ensimmäisistä otteluista lähtien tuntui todella hyvältä – hieman oli myös matkalla epävarmuutta, mutta se kuuluu asiaan. Tänään oli vielä eilistäkin parempi päivä. Lyöntini lähtivät painavina ja pääsin hallitsemaan pelitapahtumia. Olen todella tyytyväinen viikonloppuuni, kommentoi Ahti.

Vasemmalla turnausvoittaja Venla Ahti ja toiseksi tullut Liisa Vehviläinen, kuva: Savonlinnan Verkkopalloseura

Ahti onnistui nyt voittamaan Vehviläisen kaksinpelissä ensimmäistä kertaa lähes viiteen vuoteen.

– Meillä on ollut Liisan kanssa useita tiukkoja otteluita. Turnausvoiton tuomaa fiilistä nostaa myös tappioputken katkaiseminen Liisaa vastaan. En erityisemmin muuttanut peliäni juuri tähän otteluun. Yleisesti nyt tuntuu, että olen saanut enemmän voimaa peliini ja sitä kautta enemmän painetta toiseen päähän. Liisa on todella hyvä puolustamaan, mutta tänään onnistuin lyömään läpi, päätti Ahti.

TULOKSET

TEHO Sport Finnish Tour jatkuu syyskuun 4.-6. päivä Jyväskylässä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen turnausvoittoon Hämeenlinnassa… →