Virtanen pääsarjaan US Openissa – ”Iso nälkä on pääsarjassa”

26.8.2023  |  02:48  |  Raportit

Otto Virtanen eteni ensimmäistä kertaa urallaan pääsarjaan grand slam -tasolla US Openissa.

22-vuotias Virtanen (ATP-134) eteni kahdella kolmen erän voitolla yhden voiton päähän pääsarjasta. Perjantaisessa karsintafinaalissa asettui vastaan kiinalainen Juncheng Shang (ATP-160). Kovalyöntinen suomalaispelaaja piti kurissa vahvavireisen 18-vuotiaan kiinalaisen jälleen kolmessa erässä 7-5, 6-7(2), 6-1.

”Matsi alkoi myös tänään hyvin; olin heti ensimmäisestä pisteestä lähtien valmis ottamaan murtoja ja pitoja. Sainkin murron alkuun, mutta se lipsahti nopeasti pois. Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä oli hyvä murroista huolimatta; toinen erä oli tosi tiukka, pelkkiä pitoja ja ei tullut niin hyvää tie-breikkiä. Sitten täysi nollaus ja kolmannessa erässä sain heti niskalenkin. Peli tuntui tosi hyvältä joka pisteessä ratkaisuerässä, lyönnit menivät sinne minne halusin ja syöttö toimi”, kommentoi Virtanen.

Kaksi tuntia kestäneessä ottelussa suomalaisässä tykitti peräti 14 läpisyöttöä.

”Kokonaisuutena matsi oli tosi hyvä ja olen tyytyväinen, kun pystyin näin hyvään peliin näin isossa pelissä. Tämä matsi jää varmasti mieleen, kun tällä tuli uran ensimmäinen grand slam -pääsarjapaikka. Iso nälkä on pääsarjassa. Nyt alkaa kunnon pelit paras viidestä erästä; toivottavasti pääsarjassa saan hyvän ottelun heti alkuun ja jatketaan tätä voittokulkua.”

US Openin pääsarjoissa nähdään myös Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool. Kaksinpelin kaavio julkaistiin torstaina; Ruusuvuori (ATP-56) kohtaa tiistaina kahdeksanneksi sijoitetun Andrey Rublevin (ATP-8), jonka hän onnistui voittamaan Cincinnatin Masters-turnauksessa. Virtasen avauskierroksen vastustaja ei ole vielä selvillä, eikä nelinpelikaaviota ole vielä tehty.