Virtanen loppuotteluun Ruotsissa, Kontinen välieriin Ranskassa – Ruusuvuori ja Heliövaara hävisivät Kazakstanissa

24.9.2021  |  12:34  |  Raportit

Otto Virtanen on edennyt loppuotteluun $25,000 ITF-turnauksessa Ruotsissa.

Virtasen maaottelussa nähdyt vahvat otteet ovat siivittäneet suomalaisen jo neljään voittoon Ruotsissa. Kuudenneksi sijoitettu Virtanen (ATP-424) voitti puolivälierässä japanilaisen Renta Tokudan (ATP-525) 6-4, 6-3 ja välierässä kärkisijoitetun Evgeny Karlovskiyn (ATP-285) 6-4, 6-3.

Virtanen kertoo kahden ensimmäisen ottelun olleen hankalia, mutta sitten löytyi pelivire.

– En oikein alkuun löytänyt rytmiä. Kenttä on hieman nopeampi kuin mitä meillä oli maaottelussa Espoo Metro Areenalla. Puolivälierässä ja välierässä olen kuitenkin löytänyt rytmini, joka on nyt kohdillaan, kuvaili Virtanen.

Välierässä suomalaispelaaja tykitti peräti 15 läpisyöttöä.

– Hyvä rytmi ja ajoitus on löytynyt myös syöttöön.

Finaalissa asettuu vastaan norjalainen Viktor Durasovic (ATP-395).

Virtanen on tänä vuonna ollut kerran aiemmin loppuottelussa $25,000 ITF-turnauksessa. Näiden lisäksi hän on voittanut yhden ja ollut kerran finaalissa $15,000 ITF-kilpailuissa.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Kontinen/McLachlan etenivät välieriin Ranskassa

Henri Kontinen ja japanilainen Ben McLachlan ovat kärkisijoitetut ATP250-turnauksessa Ranskassa. Pari on voittanut kaksi ottelua ja edennyt välieriin. Puolivälierässä he voittivat ranskalaisparin Lucas Pouille/Gregoire Barrere 1-6, 7-5, 10-7.

Välierässä he kohtaavat puolalaisparin Hubert Hurkacz/Jan Zielinski.

ATP250 | RANSKA

Ruusuvuori ja Heliövaara/Glasspool tippuivat puolivälierässä

Emil Ruusuvuori oli pelannut itsensä puolivälieriin komealla voitolla ykköseksi sijoitetusta Aslan Karatsevista (ATP-25) ATP250-turnauksessa Kazakstanissa. Perjantain puolivälierässä hyvä vire jatkui, mutta kahdeksanneksi sijoitettu Ilya Ivashka (ATP-52) oli kolmatta kertaa tällä kaudella suomalaista vahvempi erin 6-4, 4-6, 1-6. Ruusuvuori pelaa ensi viikolla ATP-turnauksessa Sofiassa Bulgariassa.

Nelinpelin puolella oli myös Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin taipuminen puolivälierässä. Kaksikko haastoi ykköseksi sijoitetun parin Santiago Gonzalez/Andres Molteni, mutta lopulta hävisivät 7-5, 4-6, 8-10.