Virtanen karsintafinaaliin US Openissa – ”homma oli hanskassa heti ekasta pisteestä lähtien”

24.8.2023  |  18:45  |  Raportit

Otto Virtanen on yhden voiton päässä US Openin pääsarjasta.

Virtanen (ATP-134) on voittanut jo kaksi ottelua; avausottelussa kukistui ecuadorilainen Emilio Gomez (ATP-183) 1-6, 6-2, 6-3 ja toisella kierroksella yhdysvaltalainen Michael Zheng (ATP-553) 6-1, 3-6, 6-3.

”Peli tuntui tänään todella hyvältä, homma oli hanskassa heti ekasta pisteestä lähtien. Kaikki osa-alueet toimivat ja siinä tunteessa on todella mukavaa pelata. Toisessa erässä oli mahdollisuuksia murtoihin, mutta en sitä saanut ja sitten peli tasoittui vastustajan parantaessa sekä toisaalta en ollut parhaimmillani. Kaveri mursi 4-3 tilanteessa ja piti perään, eli yhtäkkiä oltiin 1-1 erätilanteessa. Se käänne tuli vähän yllättäen. Ei ollut paras fiilis kolmannen alussa, mutta luotto oli kova vahvan avauserän johdosta. Olen tyytyväinen otteluun, vaikkakin toisessa erässä oli parannettavaa; peli tuntuu hyvältä ja innolla menen karsintafinaaliin”, kommentoi Virtanen.

Perjantaisessa karsintafinaalissa asettuu vastaan kiinalainen Juncheng Shang (ATP-160).

Suomalaispelaaja ei ole vielä urallaan yltänyt aikuisten grand slam -turnauksen pääsarjaan. Wimbledonissa Virtanen oli niin ikään karsintafinaalissa.

US Openin pääsarjoissa nähdään varmuudella Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool. Kaksinpelin kaavio julkaistiin torstaina; Ruusuvuori (ATP-56) kohtaa kahdeksanneksi sijoitetun Andrey Rublevin (ATP-8), jonka hän onnistui voittamaan Cincinnatin Masters-turnauksessa.

US OPEN KARSINTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 34/2023 – →