Virtanen kärsi yllätystappion italialaiskarsijalle – ”Ei minua häiritse liikaa yksittäiset tappiot tai heikot hetket, sillä tunnen meneväni oikeaan suuntaan”

19.7.2022  |  19:05  |  Raportit

Suomalaispäivä jatkui tappiomerkeissä Tampere Openissa Otto Virtasen kärsiessä yllätystappion.

Virtanen (ATP-272) aloitti omat syöttövuoronsa tavaramerkillään, eli läpisyötöllä, italialaiskarsija Luigi Sorrentinoa (ATP-732) vastaan. Lähes tuhatpäiselle yleisölle kävi nopeasti selväksi ottelun pelinkulku: suomalaispelaaja oli erittäin agressiivinen ja italialainen joutui puolustuskannalle.

Aina pallorallien pidentyessä oli Virtanen vaikeuksissa, mutta syöttövuoronsa suomalaispelaaja onnistui pitämään vaivatta aina erän loppuhetkille saakka. Sorrentino käytti Virtasen heikomman syöttöpelin edukseen erän kymmenennessä pelissä, mikä toi myös avauskiinnityksen 6-4. Vaikka Sorrentinon syöttö ei lähtenyt yhtä jämäkästi kuin Virtasen, ei italialainen kohdannut ainoatakaan murtopalloa avauserässä.

Heti toisen erän alkuun ajautui Virtanen jälleen ongelmiin omassa syötössään. Sisukas suomalainen ei kuitenkaan päästänyt vastustajaansa karkumatkalle, vaan selvitti neljä murtopalloa. Pelaajat pitivät syöttöjään 4-4 tilanteeseen asti. Sorrentinon syöttäessä Virtanen sai ensimmäisen murtomahdollisuutensa. Ensimmäisen italialainen selvitti komealla syöttö-volleylla, mutta toisen Virtanen otti ja heti perään vahva syöttövuoro takasi erän 6-4.

Kolmannen erän alkuun ajautuivat niin Sorrentino kuin Virtanenkin koville syötöissään, mutta murtoja ei nähty ja pelit kirjattiin tulostaululle 1-1. Nopeaa ratkaisua ottelulle ei tullut ja ensimmäinen ratkaisulta tuntunut hetki koettiin Sorrentinon syötössä 4-4 tilanteessa. Virtanen pääsi yrittämään murtoa, mutta italialaisen varma ja sopivan rohkea peli esti suomalaisen aikeet. Heti seuraavassa pelissä olikin sitten Sorrentinon vuoro. Virtanen selvitti kaksi ottelupalloa, mutta kolmas oli liikaa. Sorrentino nappasi uransa yhden kovimmista voitoista erin 6-4, 4-6, 6-4.

– Totta kai harmittaa. Ottelussa oli tappiosta huolimatta hyvääkin – tarvitsen otteluita ja rutiinia massalla. Uskon, että nämä ottelut kääntyvät tulevaisuudessa. Tykkään pelata massakentillä, mutta vielä peli ei ole loksahtanut alustalla kohdilleen pitkäkestoisesti. Yksittäisiä hyviä hetkiä on. Tarvitsen rutiinia ja parempaa valmistautumista. Nytkin massakauteni oli aika rikkonainen, eli tämä on isompi kokonaisuus, joka pitää miettiä. Sain hyviä tuloksia nurmikentillä, jos senkin pelin olisin pystynyt tuomaan tänne, niin olisi voinut mennä paremminkin. Nyt alustan vaihtojen kautta pelivireeni katosi. Onhan tämä myös aika henkistä hommaa, kommentoi Virtanen.

Suomalaispelaaja toteaa kuitenkin olevansa vasta uransa alussa.

– Ei minua häiritse liikaa yksittäiset tappiot tai heikot hetket, sillä tunnen meneväni oikeaan suuntaan.

Virtanen ylsi viime vuonna Tampereella puolivälieriin asti.

Yleisö jännittää seuraavaksi tamperelaislähtöisen Patrik Niklas-Salmisen ottelua.