Virtanen jatkoon Tampere Openissa – ”Tämä oli paras mahdollinen kaksinpelidebyytti”

20.7.2021  |  20:19  |  Raportit

Otto Virtanen otti komean voiton Tampere Openin avauskierroksella. Suomalainen kukisti ranskalaisen Arthur Cazauxin 3-6, 7-6(5), 6-2. Virtanen kohtaa toisella kierroksella torstaina turnauksen kahdeksanneksi sijoitetun argentiinalaisen Guido Andreozzin (ATP-198).

Keskiviikkona Tampere Openissa nähdään suomalaisia nelinpelissä. Virtanen/Leo Borg pelaavat klo 16.00 ja Eero Vasa/Iiro Vasa klo 19.00.

Kaksinpelin 1. kierros
Otto Virtanen – Arthur Cazaux 3-6, 7-6(5), 6-2

KAKSINPELIN KAAVIO
OTTELUOHJELMA

20-vuotias Virtanen (ATP-523) ja 18-vuotias Cazaux (ATP-382) eivät olleet aikaisemmin kohdanneet toisiaan. Tampereen Tenniskeskuksen illassa nähtiin kaksi erittäin voitontahtoista nuorta pelaajaa.

Avauserän 3-3 tilanteeseen asti mentiin syötönpitojen kautta. Sitten iski ranskalainen, mursi 4-3 tilanteessa ja löi vauhdilla erän itselleen 6-3.

Toinen erä alkoi suomalaisittain iloisissa merkeissä, kun Virtanen mursi vastustajansa syötön ja johti 2-0. Ilo ei kuitenkaan kestänyt, sillä Cazaux otti vastamurron. Virtasella oli erässä useita murtopaikkoja, mutta sitkeä ranskalainen piti pintansa ja molempien pelaajien syötönpitojen kautta edettiin tie-breikkiin. Katkaisupelissä Virtanen sai loistavan lähdön upeiden peruslyöntiensä kautta, nopeasti hankittu 4-1 johto vei 6-2 johtoon ja lopulta erävoittoon 7-6(5).

Kolmannen erän alkuun Virtasen hurmos jatkui tamperelaisyleisön kannustaessa. Yksi murto erän alkuun ja loppuun toi erän sekä ottelun lopulta luvuin 3-6, 7-6(5), 6-2.

– Ensimmäisessä erässä en päässyt ihan niin hyvään rytmiin. Vastustaja pelasi myös hyvin ja tasaisemmin kuin minä. Toisessa erässä löysin pelini, eli sopivan balanssin kovien lyöntien ja kierteiden kanssa sekä syöttö alkoi kulkemaan hyvin, kommentoi Virtanen.

Virtanen kehui tamperelaisyleisöä kovasta kannustamisesta. Pelaaja kertoi sen antaneen paljon energiaa.

– Oli todella upeaa pelata! Varsinkin toisen erän lopussa pääsin hyvään pelirytmiin ja hurmokseen, joka jatkui läpi kolmannen erän. Taistelin koko ottelun ajan jokaisesta pisteestä.

– Olin odottanut Tampere Openia todella paljon. Viime vuonna tämä peruttiin ja vuonna 2019 jäi minun kyynärpäävamman johdosta välistä. Tämä oli paras mahdollinen kaksinpelidebyytti. Seuraavia otteluita kohti positiivisella mielellä.

Rikkonen/Pohjola taipui nelinpelissä

Tiistai-iltana pelattiin myös nelinpeliä. Tamperelaiset Roni Rikkonen ja Peetu Pohjola hävisivät ensimmäisen kierroksen ottelunsa hollantilaisparille Bart Stevens/Glenn Smits 3-6, 3-6.

Seuraava uutinen: Virtanen/Borg ja Vasa/Vasa… →