Viron Kontaveit voitti Savitaipaleen naisten 10000$ ITF-turnauksen

7.8.2011  |  20:33

Sijoittamaton Viron 15-vuotias suurlupaus Anett Kontaveit (WTA 783, tyttöjen ITF 18)
oli hurjassa vedossa: sunnuntaina hän voitti naisten 10.000$ ITF-turnauksen Savitaipaleella lähes näytöstyyliin: kahdeksanneksi sijoitettu 20-vuotias Hollannin Lisanne van Riet (WTA 723) kukistui loppuottelussa luvuin 6-3, 6-1.
van Riet oli uransa ensimmäisessä naisten finaalissa, Kontveit voitti viime tammikuussa Tallinnasta pelatuista kahdesta naisten 10.000$ ITF-kisoista jälkimmäisen. Samaisen kisan toisella kierroksella Kontaveit otti ensimmäisen voittonsa van Rietistä luvuin 6-2, 6-2.
Savitaipaleen nelinpeliturnauksen loppuottelu ottelu pelatiin lauantaina. Ykkössijoitetut 17-vuotiaat Ksenia Kirillova ja Anastasia Vovk Venäjältä myös päättivät kisan ykkösinä voittamalla kahdessa edessä kolmanneksi sijoitetut ruotsalaiset 19-vuotaiaat Hilda Melanderin ja Paulina Milosavljevicin.(RN)