Kosonen ja Tuomi alle 16-vuotiaiden Suomen mestareiksi

7.8.2011  |  09:38

Tamperelaisen Vamosin Tanja Tuomesta tuli alle 16v ulkokenttien SM-kisoissa triplemestari, aivan kuten TVS:n Venla Anderssonista alle 12-vuotiaiden SM-luokissa..
Kaksinpelin välierissä kolmossijoitettu Tanja sai tehdä kolme erää töitä seurakaverinsa, sijoittamattoman Milka-Emilia Pasasen kanssa, mutta 3-6, 6-2, 6-0 voitolla meni loppuotteluun, jossa kohtasi nelossijoitetun HVS:n Nanette Nylundin. Tämä oli omassa välierässä voittanut HVS:n Olivia Pimiän kahdessa erässä.
Nanette otti mestaruuteen otteen voittamalla ensimmäisen erän 6-4, mutta Tanja tuli vahvasti toiseen erään, voitti sen 6-2 ja kolmannen erän 6-1.
Nelinpelissä Tanja ja Nanette olivat parina ja kakkossijoitettuja. Finaalissa kukistui ykkössijoitetut HVS:n Nelli Lius ja OVS:n Jessica Malinen 6-2, 6-1.
Sekanelinpelissä Tanjan parina oli ÅLK Henrik Sinkko. Loppuottelussa vastassa oli jälkeen Nanette Nylund, parinaan seurakavensi Pyry Hyrkkönen. Tanja ja Henrik ottivat mestaruuden 6-2, 6-2.
Poikien alle 16v Suomen mestaruuden vei helsinkiläiseen Smashin kisan kakkossijoitettu Mika Kosonen vahvalla pelillään. Vain puolivälierissä HVS:n Julius Kaverinen pystyi haastamaan Mikan kunnolla; tämä voitti kuitenkin 6-4, 7-5. Välierissä Kosonen selvisi KarTen Leo Haapasalosta helposti ja loppuottelussa ykkössijoitettu TaTS:n Joel Popov kukistui 6-0,6-3.
VT:n Valtteri Telinkangas pakotti Joelin välierissä kolmieräiseen, jonka Joel vei 7-5, 6-7, 6-4.
Nelinpelin mestaruuden Joel Popov ja ÅLK:n Henrik Sinkko veivät voittamalla loppuottelussa  NurTS:n Juho Flinkmanin ja VT:n Valtteri Telinkankaan. Näin Sinkosta tuli näissä SM-kisoissa tuplavoittaja.
Alle 16-vuotiaiden SM-turnaus on myös SEB JGP-osakilpailu. (RN)