Viikkokatsaus 9/2020 – Kontinen/Struff puolivälierässä torstaina Dubaissa

27.2.2020  |  14:58  |  Raportit

Loppuviikon päähuomiossa ovat Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin otteet Dubain ATP500-turnauksessa sekä junioreiden edesottamukset maailmalla.

Kontinen/Struff aloittivat pääsarjan voitolla – Heliövaara/Niklas-Salminen avaa nelinpelinsä Kanadassa

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff voittivat Dubain pääsarjan avauksessaan parin Bruno Soares/Mate Pavic tiukasti kahdessa tiebreak-erässä 7-6(2), 7-6(4). Suomalais-saksalaispari kohtaa torstai-iltana puolivälierässä villin kortin turnaukseen saaneet Leander Paesin ja Matthew Ebdenin, jotka yllättivät ensimmäisellä kierroksella toiseksi sijoitetun duon Ivan Dodig/Filip Polasek.

ATP500 | DUBAI

ATP Challenger -turnauksessa Kanadassa ovat vielä nelinpelissä mukana Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen. Pari aloitttaa ottelunsa tulevana yönä. Neljänneksi sijoitetut suomalaiset kohtaavat ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaisparin Jamie Cerretani/Korey Lovett. Kaksinpelissä Heliövaara hävisi avauskierroksella ja Niklas-Salminen voitti australialaisen Jacob Grillsin (ATP-440) 6-2, 6-4 ennen kuin taipui 10. sijoitetulle Maxime Cressylle (ATP-191) 3-6, 2-6.

ATP CHALLENGER 90 | KANADA

ITF-kiertueella Masi Sarpolan pelit päättyivät kaksinpelin karsintaan ja nelinpelin avauskierroksella Tunisiassa. Aino Alkio puolestaan on nelinpelin puolivälierissä Turkissa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Porsche Junior Team Finland: Martikainen ja Alopaeus taipuivat Tukholman kovassa turnauksessa – Virossa turnausvoittoja hakevat Antinheimo ja Eerola

Tukholmassa pelattava alle 14-vuotiaiden Tennis Europen korkeimman tason turnausta, Super Category, on pelattu jo alkukierrosten verran. Pääsarjassa ylsi Otso Martikainen kahdella voitolla 16 parhaan joukkoon, mutta taipui sitten toiseksi sijoitetulle espanjalaiselle Martin Landalucelle (Euroopan listan 2.). Felix Alopaeus hävisi pääsarjan avauksessa, mutta on nyt ottanut jo kaksi voittoa lohdutussarjassa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN SUPER CATEGORY TENNIS EUROPE | TUKHOLMA

Virossa pelattavassa alle 18-vuotiaiden ITF-turnaus on myös päätöskierroksilla. Siellä tullaan näkemään finaalissa varmuudella suomalainen, kun perjantain välierissä kohtaavat ykköseksi sijoitettu Oskar Antinheimo ja Oskari Eerola. Antinheimo pelaa torstaina myös nelinpelin välierässä.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO

Hollannissa Irina Rissanen ylsi alle 12-vuotiaiden turnauksessa puolivälieriin. Viime viikolla Rissanen ylsi myös upeasti välieriin saakka.