Viikkokatsaus 8/2023 – Suomalaisjuniorit vauhdissa, senioreiden SM-kilpailut huipentuvat Talissa

24.2.2023  |  08:42  |  Raportit

Viikolla on seurattu otteluita niin ammattilaisten, junioreiden ja senioreiden osalta.

Niklas-Salminen/Ruusuvuori ylsivät välieriin Dohassa

Suomalaisia oli mukana tällä viikolla Dohassa pelattavassa ATP250-turnauksessa. Emil Ruusuvuori (ATP-52) kukisti pääsarjan avauskierroksella kuudenneksi sijoitetun Daniel Evansin (ATP-29) 7-5, 6-4. Ruusuvuoren tie kaksinpelissä päättyi kuitenkin toiselle kierrokselle, kun tšekkiläinen Jiri Lehecka (ATP-52) voitti suomalaisen 6-2, 7-6(2).

Ruusuvuori ja Patrik Niklas-Salminen pääsivät turnauksen nelinpelin pääsarjaan varasijalta. Ensimmäisellä kierroksella suomalaispari kukisti kärkisijoitetun Nikola Mektic/Mate Pavic parin 6-2, 7-6(5). Pavic on maailmanlistan 7. ja Mektic 8. Niklas-Salmiselle kyseessä oli toinen ottelu ATP-tasolla ja ensimmäinen voitto.

Toisen voiton pari nappasi puolivälierissä kukistamalla Tallon GriekspoorBart Stevens parin 7-6, 6-4. Lopulta Niklas-Salmisen ja Ruusuvuoren turnaus päättyi välieriin, kun Constant Lestienne/ Botic van de Zandschulp pari voitti suomalaiset 6-3, 5-7, 10-8.

ATP250 | DOHA

Senioreiden SM-kilpailut huipentuvat viikonloppuna Talissa

35-75 -vuotiaat pelaavat sisäkenttien Suomen mestaruuksista Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä 20.-26.2. SM-mitaleista pelataan kaksinpeleissä; miehet pelaavat 35-, 45-, 55-, 65- ja 75-vuotiaissa sekä naiset 45-, 55- ja 65-vuotiaissa. Kisan suurin sarja on miesten 55-vuotiaissa.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT 35/45/55/65/75V | TALIN TENNISKESKUS, HELSINKI

Suomalaisjunioreita jatkossa kansainvälisissä turnauksissa

Tällä viikolla on pelataan alle 18-vuotiaiden ITF-turnaus Pajulahdessa. Poikien välierät ovat täysin sinivalkoiset, kun kaikki neljä pelaajaa ovat suomalaisia. Välierissä nähdään Oskari Paldanius (Smash) – Emil Matikainen (HVS) ja Jami Savolainen (HVS) – Arttu Ronkainen (Smash) parit. Tyttöjen sarjan välieriin on puolestaan edennyt Emma Kuusisto (JTS).

Lisäksi Otso Martikainen (HVS) on edennyt Itävallassa välieriin J100 tasoisessa ITF-kilpailussa.

Tennis Europe -kiertueella oli tällä viikolla mukana useita suomalaisjunnuja. Parhaina junioreina Aatu Niemelä (Smash) ja Kaius Ketola (HVS) ylsivät Ruotsissa TE14-kilpailun välieriin.