Viikkokatsaus 6/2020 – Naisten maajoukkueella tärkeä peli torstaina, Ruusuvuori tähtää korkealle Montpellierissä ja TEHO Sport Tennisliigan finaalitapahtuma 8.2.

6.2.2020  |  12:08  |  Raportit

Loppuviikosta jännitetään erityisesti seuraavia asioita: naisten maajoukkueen kotiturnauksen päätöspäiviä, Emil Ruusuvuoren otteita Montpellierissä, Porsche Junior Team Finlandin alle 14-vuotiaita Winter Cupissa ja TEHO Sport Tennisliigan finaalitapahtumaa Talissa 8.2.

Fed Cup -kotiturnauksessa jännittävät päätöspäivät – Suomi etenee nousukarsintaan voitolla Portugalista

Suomen naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, on pelannut kotiturnauksessaan jo kaksi ottelua. Avausottelussa oli niukasti taipuminen Tanskalla 1-2 (lue lisää), mutta keskiviikkona tuli puhdas 3-0 voitto Egyptistä (lue lisää).

Suomi kohtaa torstaina klo 15:00 Portugalin. Voittaessaan Suomi etenisi perjantaiseen nousukarsintaan. Lohkojen kaksi parasta maata pelaa nousukarsinnassa (A1-B2, B1-A2) ja kaksi heikointa putoamiskarsinnassa (A3-B4, B3-A4). Suomen lohkossa Tanska on kärjessä ja Suomi sekä Egypti tasoissa. Toisessa lohkossa Tunisia ja Georgia ovat varmistaneet nousukarsintapaikkansa.

Nousu- ja putoamiskarsintaottelut pelataan perjantaina klo 15:00 alkaen Talin Tenniskeskuksessa.

LUE LISÄÄ
SARJATILANTEET

TEHO Sport Tennisliigan finaalitapahtuman kokoonpanot julkaistu – kivikovat loppuottelut ja nousukarsintaan nimetty Suomen kaikkien aikojen paras kaksinpelaaja

TEHO Sport Tennisliigan finaalitapahtuma pelataan Talin Tenniskeskuksessa lauantaina 8.2. Miesten loppuottelussa kohtaavat HVS-Tennis ja Smash sekä naisissa Grani Tennis ja Smash. Pronsseista pelaavat naisissa Smash-Kotka ja Tampereen Tennisseura sekä miehissä Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja Smash-Kotka. Tapahtumassa pelataan myös nousukarsinnat Tennisliigaan.

Joukkueiden kokoonpanot on julkaistu. Kokoonpanoista nimetään pelaavat kaksinpelaajat pelipäivän aamuna.

LIPUNMYYNTI – 10 euron aluelippuja

Finaalitapahtuman aikataulu
klo 10:00 karsintaottelut
klo 10:00 pronssiottelut
aikaisintaan klo 14:00 loppuottelut

Kaikki ottelut loppuotteluista ja pronssiotteluista on nähtävillä Ruutu Urheilun kautta.

LUE KOKO ENNAKKO & KATSO KOKOONPANOT

Ruusuvuorella loistava alku ATP-tasolla – toisen kierroksen ottelu torstai-iltana

Emil Ruusuvuori (ATP-101) pelaa torstai-iltana aikaisintaan klo 18:00 toisen kierroksen ottelunsa slovakialaista Norbert Gombosta (ATP-104) vastaan Montpellierin ATP250-turnauksessa.

Ruusuvuoresta tuli sunnuntaina ensimmäinen suomalainen kaksinpelaaja ATP-tasolla sitten Jarkko Niemisen ja vuoden 2015. 20-vuotias Ruusuvuori on voittanut Ranskassa kaksi karsintaottelua ja tiistaina hän kukisti itävaltalaisen Dennis Novakin (ATP-93) 7-6(3), 4-6, 6-2.

ATP250 | MONTPELLIER, RANSKA

Viime viikon turnausvoittajat Harri Heliövaara ja Sem Verbeek taipuivat tällä viikolla puolivälierässä ATP Challenger -turnauksessa Australiassa. Kolmanneksi sijoitetut Heliövaara/Verbeek voitti avauskierroksella tuoreen Australian avointen finalistin Max Purcellin ja Jake Delaneyn 6-3, 4-6, 10-6. Kuitenkin puolivälierässä pidemmän korren vei pari Evan King/Benjamin Lock 4-6, 5-7. Heliövaara oli myös mukana kaksinpelissä, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella Michail Pervolarakikselle 3-6, 3-6.

ATP CHALLENGER 80 | AUSTRALIA

ITF-kiertueella Meksikossa ei nähty suomalaisnaisia kaksinpelin jatkokierroksilla. Nelinpelissä Alexandra Anttila on edennyt puolivälieriin portugalilaisen Sara Lancan kanssa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO

PORSCHE JUNIOR TEAM FINLAND: 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPEN WINTER CUPEISSA

Tulevana viikonloppuna on 14-vuotiaiden vuoro pelata Tennis Europen Winter Cup -turnauksissa. Molemmat Suomen joukkueet pelaavat Venäjällä.

14-vuotiaat pojat | Kazan, Venäjä | 7.-9.2.2020
Otso Martikainen, HVS
Felix Alopaeus, ETS
Oskari Paldanius, Smash

Kapteenit: Ville Tuovinen ja Harri Suutarinen

TURNAUSSIVU

14-vuotiaat tytöt | Kazan, Venäjä | 7.-9.2.2020
Emma Virtanen, ÅLK
Natalia Papshev, GT
Julia Lintu, Smash

Kapteenit: Ville Tuovinen ja Harri Suutarinen

TURNAUSSIVU

Lisäksi alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella Keniassa pelaa Anais Fernandez-Laaksonen. Fernandez-Laaksonen on kaksinpelin puolivälierässä ja nelinpelin välierässä.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | KENIA

VIIKONLOPPUNA LUOKKAMESTARUUSSARJAN AVAUSOSAKILPAILUT TURUSSA, JYVÄSKYLÄSSÄ JA HELSINGISSÄ – MYÖS TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOURIA VUOKATISSA, HANGOSSA JA VANTAALLA

Tulevana viikonloppuna pelataan Luokkamestaruussarjan avausosakilpailut Turussa (TVS, B-E -luokat), Jyväskylässä (JTS, C-luokka) ja Helsingissä (Sata, D-luokka). Lisätiedot turnauksista alta:

B-E -LUOKKA | TVS, TURKU
C-LUOKKA | JTS, JYVÄSKYLÄ
D-LUOKKA | SATA, HELSINKI

Lisäksi Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourilla riittää vipinää ja vilskettä kolmella paikkakunnalla sunnuntaina 9.2.

TYKKIMÄKI MINI- & MIDITENNIS TOUR | SOTS, VUOKATTI
TYKKIMÄKI MINI- & MIDITENNIS TOUR | HTK, HANKO
TYKKIMÄKI MINI- & MIDITENNIS TOUR | V-P, VANTAA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori taipui toisella… →