Fed Cupin toinen pelipäivä toi Suomen joukkueelle tärkeän 3-0 voiton

5.2.2020  |  22:05  |  Yleinen

Fed Cupin Eurooppa/Afrikka-ryhmän II-divisioonaan ottelut jatkuivat keskiviikkona Talissa. Lohko B:ssä pelaava Cinia Fed Cup Team Finland sai toisen kierroksen ottelussa vastustajakseen Egyptin.

Ottelu alkoi suomalaisittain mainiosti, kun Anastasia Kulikova vei kakkospelaajien kaksinpelissä avauserän 6-1 Egyptin Sandra Samirilta. Toinen erä eteni myös suomalaiskomennossa ja se kirjattiin Kulikovalle 6-2. Näin Suomi siirtyi 1-0 johtoon.

Toisessa kaksinpelissä Oona Orpana sai vastaansa Maiar Sherif Ahmed Abdelazizin. Ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi Orpanan hyväksi 6-4. Toisessa erässä Orpana ei antanut vastustajalle mahdollisuuksia ottaen voiton luvuin 6-2 ja siirtäen Suomen jo tavoittamattomaan 2-0 johtoon.

Oona Orpana vei Suomen 2-0 johtoon

Nelinpeliin Orpana sai parikseen Fed Cup debyytin tehneen Laura Hietarannan. Verkon toiselle puolelle asettuivat Abdelaziz ja Rana Sherif Ahmed. Ottelu eteni tasaisesti, mutta Suomen pari Orpana/Hietaranta oli molemmissa erissä ratkaisuhetkillä terävämpi ja otti 7-6, 6-4 voiton. Näin Suomi vei pisteet upeasti 3-0.

– Tosi hyvät fiilikset. Alku oli vähän jännittynyt, mutta sitten helpottui ja oli hyvä matsi, kommentoi ilonen Hietaranta ottelun kulkua.

Kapteeni Emma Laine oli luonnollisesti tyytyväinen koko joukkueensa esitykseen. Hän jakoi myös kehuja Hietarannan rohkealle pelille Fed Cup debyytissä.

Tanska ei antanut Portugalille mahdollisuuksia

B-lohkon toisessa ottelussa eilen Suomen voittanut Tanska sai vastaansa Portugalin. Tanskalaiset jatkoivat vahvoja otteita ja veivät voiton puhtaasti 3-0. Tanska on lohkon kärjessä ottelusuhteella 5-1. Suomi on toisena voitoin 4-2 perässään Egypti ja Portugali. Asetelmat huomiseen Portugali-otteluun ovat herkulliset, sillä voitolla Suomi varmistaisi paikan nousukarsinnoissa.

A-lohkossa Tunisia voitti Israelin 2-1 ja Georgia Moldovan 3-0. Tunisia ja Georgia jakavat lohkon kärkipaikan 5-1 ottelusuhteella ja pelaavat huomenna lohkovoitosta. Ottelut alkavat klo 15.

TULOKSET

Lohko A

Georgia – Moldova 3-0
Mariam Bolkvadze, GEO – Anastasia Vdovenco, MDA 7-5, 6-3
Ekaterine Gorgodze, GEO – Iana Tishchenko, MDA 6-0, 6-0
Mariam Dalakishvili / Zoziya Kardava, GEO – Daniela Ciobanu / Iana Tishchenko, MDA 6-2, 6-4

Anastasia Kulikova, FIN – Sandra Samir, EGY 6-1, 6-2
Oona Orpana / Laura Hietaranta, FIN – Rana Sherif Ahmed / Maiar Sherif Ahmed Abdelaziz, EGY 7-6, 6-4

Tanska – Portugali 3-0
Clara Tauson, DEN – Francisca Jorge, POR 6-1, 6-1
Karen Barritza, DEN – Ines Murta, POR 6-1, 6-0
Emilie Francati / Maria Jespersen, DEN – Francisca Jorge / Matilde Jorge, POR 6-4, 6-2