Viikkokatsaus 44/2019 – Tampereen junioriturnauksen ratkaisuhetket, Heliövaara/Niklas-Salminen loppuotteluun ja Parmas senioreiden MM-finaalissa

1.11.2019  |  10:32  |  Raportit

Tapahtumarikas viikko kääntyy kohti huipennustaan. Onnistumisia on jälleen nähty usealla rintamalla, kun ammattilaiset, juniorit ja seniorit ovat pärjänneet upeasti.

Heliövaara/Niklas-Salminen loppuotteluun Australiassa

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen ovat edenneet nelinpelin loppuotteluun ATP Challenger -turnauksessa Australian Playfordissa. Sijoittamaton suomalaispari on voittanut kolme ottelua ilman erätappioita. Puolivälierässä he voittivat Sanchai Ratiwatanan ja Yosuke Watanukin 6-3, 6-4 ja välierässä kolmanneksi sijoitetun Brydan Kleinin ja Scott Puodziunasin 7-5, 6-4.

– Ensimmäisellä kierroksella tuntui, että minulle sattui hyvä päivä, kun taas toisella kierroksella puolestaan Patti pelasi erinomaisesti. Perjantain semifinaalissa sitten onnistuimme molemmat pelaamaan lähellä parasta tasoamme, eikä vastustajilla rehellisesti sanottuna juurikaan ollut tänään mahdollisuuksia.

Loppuottelussa asettuvat vastaan turnauksen ykköseksi sijoitetut Ruben Gonzales ja Evan King. Gonzales/King on myös ottanut kolme voittoa ilman erätappioita. Finaali on vuorossa sunnuntaina.

LUE LISÄÄ | CHALLENGER 80 | AUSTRALIA

ITF-kiertueella ovat mukana vielä Anastasia Kulikova ja Oona Orpana Tukholmassa sekä Taneli Tenhunen Kreikassa. Kulikova pelaa perjantaina kaksinpelin puolivälierässä ja Orpana nelinpelin välierässä. Tenhunen aloittaa urakkansa Kreikassa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
ITF WHEELCHAIR | KREIKKA

Emil Ruusuvuoren paluu kilpakentille taittui kolmannelle kierrokselle Saksassa, kun venäläinen Evgeny Karlovskiy voitti erin 6-4, 2-6, 4-6. ITF-kilpailuissa Virossa eteni Masi Sarpola toiselle kierrokselle ja saman teki Eero Vasa Yhdysvalloissa.

CHALLENGER 80 | SAKSA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO
$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | YHDYSVALLAT

Kontinen/Peers putosi avauskierroksella Pariisin Mastersissa – pari on jäämässä korkeintaan ATP-finaaliturnauksen varapariksi

Henri Kontinen ja australialainen John Peers eivät onnistuneet toivomallaan tavalla kauden viimeisessä ATP Masters -turnauksessa Pariisissa. Pari hävisi avauskierroksella kaksikolle Hubert Hurkacz/Jan-Lennard Struff 4-6, 6-7.

Lontoon ATP-finaaliturnaukseen kutsutaan kauden kahdeksan parasta paria. Tällä hetkellä Kontinen/Peers on turnaukseen hyväksymisjärjestyksen kymmenentenä, mutta Mike ja Bob Bryanin kausi on ohitse, joten nyt olisi varasijapaikka tarjolla Lontooseen. Pariisin Mastersissa on vielä Jeremy Chardylla ja Fabrice Martinilla mahdollisuus kiilata suomalais-australialaisparin edelle.

ATP MASTERS 1000 | PARIISI

Mari-Liis Parmas 40-vuotiaiden nelinpelin loppuottelussa MM-kilpailuissa

35-, 40- ja 45-vuotiaiden MM-kilpailuja pelataan Yhdysvaltojen Miamissa. Suomalaisittain turnaus on sujunut hienosti. Mari-Liis Parmas pelaa perjantaina maailmanmestaruudesta 40-vuotiaiden nelinpelissä yhdessä virolaisen Helina Lillin kassa. Kolmanneksi sijoitettu pari on voittanut kaksi ottelua vakuuttavin ottein – välierässä kaatui toiseksi sijoitettu pari Silvina Delgado/Daniela Jaliffa 6-1, 6-3. Loppuottelussa asettuvat vastaan neljänneksi sijoitetut espanjalaiset Rosa-Maria Andres-Rodriguez/Maria Jose Serrano Garcia. Parmas ylsi myös 45-vuotiaiden sekanelinpelissä puolivälieriin.

Miehissä Tapio Nurminen pelasi itsensä kaksinpelin puolivälieriin 40-vuotiaissa ja Ilkka Riikonenkin oli 16 parhaan joukossa. Nurminen/Riikonen ylsi nelinpelissäkin puolivälieriin.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Tapio Nurminen, Mari-Liis Parmas ja Ilkka Riikonen, kuva: ITF Scandinavian EB Championships

Tampereen kansainvälinen junioriturnaus – Vasa hakee toista turnausvoittoaan, nelinpelissä myös menestystä

Viime viikon Vierumäen ITF-junioriturnauksen tavoin ovat samat juniorit vauhdissa ja tavoittelemassa turnausvoittoja Tampereella.

Iiro Vasa jatkoi ainoana kaksinpelin välieriin voitolla Alexander Georg Mandmasta 2-6, 6-3, 6-4. Vasa kohtaa perjantaisessa välierässä puolalaisen David Taczalan. Aleksi Löfmanin oli puolestaan taivuttava ykkössijoitetulle Maikel De Boesille trillerissä 5-7, 7-6, 6-7.

Nelinpelien loppuotteluissa on myös suomalaisia, kun parit Vasa/Niila-Tapio Magga ja Stella Remander/Peppi Ramstedt hakevat turnausvoittoja perjantaina.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | TAMPERE

Jaa:

Seuraava uutinen: Ilmoittaudu mukaan vuoden… →