Viikkokatsaus 43/2021 – Niklas-Salminen ja Vasa vahvassa vireessä Virossa

28.10.2021  |  18:23  |  Raportit

Virossa pelattavassa $15,000 ITF-turnauksessa ovat Patrik Niklas-Salminen ja Iiro Vasa esiintyneet edukseen. ATP-kiertueella Emil Ruusuvuoren ja ATP Challenger -kiertueella Otto Virtasen oli taipuminen koville vastustajilleen. Vierumäellä pelattavan kansainvälisen junioriturnauksen ratkaisukierrokset alkavat.

Ruusuvuori ja Virtanen taipuivat

Emil Ruusuvuoren oli taipuminen Pietarin ATP-turnauksen avauskierroksella. Kahden karsintavoiton voimalla pääsarjaan edennyt Ruusuvuori (ATP-72) kohtasi yhdysvaltalaisen viidenneksi sijoitetun Taylor Fritzin (ATP-28). Kovalyöntisessä kohtaamisessa oli suomalaisen taipuminen erin 1-6, 4-6.

ATP250 | PIETARI

Otto Virtanen selvisi myös karsintojen kautta toiselle kierrokselle ATP Challenger -turnauksessa Saksassa. Virtanen (ATP-377) oli edennyt pääsarjaan kahdella karsintavoitolla ja hyvä vire kantoi myös ensimmäisellä kierroksella, kun hän kukisti villin kortin kisaan saaneen saksalaisen Max Rehbergin (ATP-982) 7-5, 6-2. Toisella kierroksella oli seitsemänneksi sijoitettu yhdysvaltalainen Maxime Cressy (ATP-141) parempi erin 7-6(5), 3-6, 7-5.

ATP CHALLENGER 80 | SAKSA

Niklas-Salminen ja Vasa edenneet puolivälieriin ITF-kiertueella

$15,000 ITF-turnauksessa Virossa ovat Patrik Niklas-Salminen ja Iiro Vasa edenneet kaksinpelin puolivälieriin. Molemmat suomalaispelaajat ovat voittaneet kaksi ottelua. Ykkössijoitettu Niklas-Salminen (ATP-561) selvitti avauskierroksella viisi ottelupalloa ja toisella kierroksella selvisi jo helpommalla brittiläistä George Houghtonia (ATP-1998) vastaan 6-4, 6-4. Villin kortin turnaukseen saanut Vasa (ATP-1657) voitti toisella kierroksella viidenneksi sijoitetun ruotsalaisen Filip Bergevin (ATP-810) 3-6, 7-5, 6-4.

Perjantaisissa puolivälierissä suomalaiset kohtaavat tutut virolaiset: Niklas-Salmista vastaan tulee kahdeksanneksi sijoitettu Kenneth Raisma (ATP-914) ja Vasa haastaa neljänneksi sijoitetun Vladimir Ivanovin (ATP-823). Raisma pelaa TEHO Sport Tennisliigaa Tampereen Tennisseurassa ja Ivanov Smashissa.

Lisäksi Niklas-Salminen on nelinpelin välierissä yhdessä Bergevin kanssa.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO

Lisäksi Laura Hietaranta pelasi kaksi tiukkaa ottelua $15,000 ITF-turnauksessa Turkissa. Hietaranta voitti avauskierroksella slovenialaisen Noka Juricin (WTA-1266) 2-6, 6-4, 6-4 ja hävisi tiukasti toisella kierroksella ykköseksi sijoitetulle espanjalaiselle Rosa Vicens Masille (WTA-497) 6-7(5), 6-2, 2-6. Oona Orpana ei selviytynyt pääsarjaan $25,000 ITF-turnauksessa Yhdysvalloissa.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | YHDYSVALLAT
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Vierumäen kansainvälisessä junioriturnauksessa kaksinpelien puolivälierävaihe – suomalaisia mukana nelinpeleissä

Suomessa järjestettävät kansainväliset ITF-junioriturnaukset jatkuvat tällä viikolla Vierumäellä. Ensi viikolla pelataan puolestaan Tampereella. Turnaus on edennyt kaksinpelien puolivälierävaiheisiin, mutta valitettavasti yhtään suomalaisjunioria ei ole enää mukana. Sen sijaan nelinpeleissä on suomalaisilla vielä vahva edustus puolivälierävaiheessa.