Viikkokatsaus 43/2019 – junioreilla vahva vire ja Orpana rullaa Tukholmassa

25.10.2019  |  11:02  |  Raportit

Viikon teemana ovat olleet junioreiden vahvat otteet sekä ammattilaiskentillä menestystä hakee loppuviikosta Oona Orpana Tukholmassa.

Kontinen/Peers hävisi puolivälierässä Itävallassa – Orpanalla kulkee Tukholmassa

Henri Kontinen ja John Peers voittivat Wienin ATP500-turnauksen avausottelunsa, mutta puolivälierässä nousi seinä vastaan Marcus Daniellin ja Philipp Oswaldin viedessä voiton 7-6(2), 7-6(5). Suomalais-australialaiskaksikko pelaa seuraavaksi vuoden viimeisessä Masters-turnauksessa Pariisissa ensi viikolla. Turnauksessa ratkeaa myös pääsevätkö he Lontoon ATP-finaaliturnaukseen, jossa pelaavat vuoden kahdeksan parasta paria.

ATP500 | ITÄVALTA

Oona Orpana pelaa $15,000 ITF-turnauksessa Tukholmassa. Kovilla sisäkentillä pelattavassa turnauksessa on kolmanneksi sijoitettu Orpana ollut vakuuttavassa vireessä voittaen avausottelunsa tyylipuhtaasti erin 6-0, 6-3 ja 6-0, 6-0. Perjantaina puolivälierässä on vastassa ruotsalainen Sara Dahlström.

Lisäksi ITF-kiertueella ylsi Alexandra Anttila kaksinpelin toiselle kierrokselle ja nelinpelin puolivälieriin Meksikossa sekä Liisa Vehviläinen/Venla Ahti nelinpelin puolivälieriin Norjassa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | NORJA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO

Australiassa ATP Challenger -kiertueella Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen oli taipuminen alkuviikosta. Heliövaara eteni kaksinpelissä toiselle kierrokselle.

$54,160+H ATP CHALLENGER | AUSTRALIA

VASA KAKSINPELIN VÄLIERIIN JA RAMSTEDT/REMANDER NELINPELIN LOPPUOTTELUUN VIERUMÄELLÄ

Vierumäellä pelataan parhaillaan kansainvälistä junioreiden 4. kategorian ITF-turnausta. Suomalaisista mukana ovat vielä Iiro Vasa kaksinpelin välierissä ja Peppi Ramstedt/Stella Remander nelinpelin loppuottelussa. Ottelut pelataan perjantaina.

LUE LISÄÄ

Iiro Vasa, kuva: Teemu Tiainen

Lisäksi junioreita on ollut pelaamassa Tennis Europen alle 14- ja 12-vuotiaiden turnauksissa. Latviassa Otso Martikainen ja ranskalainen Theo Papamalamis ylsivät nelinpelivoittoon alle 14-vuotiaiden TE-kilpailussa Latviassa. Parivaljakko kohtaa toisensa perjantaisessa kaksinpelifinaalissa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | LATVIA
ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ESPANJA
ALLE 12-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ESPANJA

Otso Martikainen ja Theo Papamalamis

SUOMEN 35- JA 45-VUOTIAAT TAISTELLEET MM-JOUKKUEKILPAILUISSA YHDYSVALLOISSA

Miamissa pelataan tämän viikon aikana ”nuorten senioreiden”, Young Seniors, MM-joukkuekilpailut. Suomella ovat joukkueet miesten 35-vuotiaissa ja naisten 45-vuotiaissa. Turnaus on edennyt loppuvaiheeseen ja naisten lopullinen sijoitus oli 12. Miesten joukkue pelaa Ukrainaa vastaan sijoista 13-14.

LOHKOT & TULOKSET: 35-VUOTIAAT MIEHET
LOHKOT & TULOKSET: 45-VUOTIAAT NAISET

Kuva: Ilkka Maskonen

LUOKKAMESTARUUSSARJAA PELATAAN HYVINKÄÄLLÄ, VANTAALLA JA HELSINGISSÄ

Luokkamestaruussarjan vuoden viimeiset osakilpailut pelataan tulevana viikonloppuna 25.-27.10. B-luokka pelataan Hyvinkäällä (HyTS), C-luokka Vantaalla (V-P) ja E-luokka Helsingissä (HLK). Katso kaaviot ja otteluohjelmat alla olevista linkeistä.