Viikkokatsaus 38/2022 – Heliövaara/Glasspool hakee kauden toista ATP-turnausvoittoa

22.9.2022  |  21:44  |  Raportit

Loppuviikon jännitykset tarjoaa Harri Heliövaara Ranskassa ja Talissa pelattavaa alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailu.

Heliövaara/Glasspool välierissä – suomalaispelaaja nousee maailmanlistalla TOP15

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool jatkavat vahvaa kauttaan ATP250-turnauksessa Ranskassa. Kaksikko on välierissä ja hakevat viikonloppuna kauden toista ATP-turnausvoittoaan.

Heliövaara/Glasspool ovat toiseksi sijoitettuja turnauksessa. He etenivät neljän parhaan joukkoon voittamalla belgialaiset Sander Gille/Joran Vliegen 7-5, 6-4 ja puolivälierässä ranskalaiset Dan Added/Albano Olivetti 7-6(2), 6-4.

Heliövaara nousee voittojen myötä maailmanlistalla jo lukemaan 15. Lauantaisessa välierässä tulevat vastaan kolmanneksi sijoitetut ranskalaiset Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin.

Emil Ruusuvuori (ATP-51) voitti ensimmäisellä kierroksella Tampere Openin 2021 voittaneen Jiri Leheckan (ATP-63) 6-4, 6-4. Torstain toisella kierroksella oli vastassa tuttu kazakstanilainen ja turnauksen seitsemänneksi sijoitettu Alexander Bublik (ATP-44). Ruusuvuori oli voittanut kaksikon kaksi aiempaa ottelua suoraan kahdessa erässä, mutta tällä kertaa oli kazakstanilaisen vuoro avata voittotili erin 6-7(4), 6-4, 6-3.

ATP250 | RANSKA

ITF-kiertueella Leevi SääteläVesa Ahti ja Oskari Eerola tippuivat myös jatkosta.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA

TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour Talissa 23.-25.9.

Alle 21-vuotiaiden huippukilpasarja TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour jatkuu viikonloppuna Talin Tenniskeskuksessa. Luvassa on kova kilpailu, sillä niin tyttöjen kuin poikien sarjat pelataan 32 kaavioilla. Kärkisijoitetut ovat Ella Haavisto ja Stella Remander sekä Juho-Eric Biggs ja Oskar Stumpf.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Junioreiden pelit päätökseensä kansainvälisillä kentillä

Junioreiden osalta ovat myös ottelut päättyneet ulkomaan kentillä, matkaan tarttui tärkeää kokemusta.