Viikkokatsaus 35/2019 – Kontinen aloittaa US Openin sekä Ruusuvuori, Orpana ja Kulikova puolivälieriin

29.8.2019  |  19:11  |  Raportit

Kuva: Luke Hemer

Henri Kontinen avaa vuoden viimeisen Grand Slam -turnauksen torstain ja perjantain välisenä yönä. Ammattilaiskiertueella ovat puolivälieriin edenneet ATP Challenger -kiertueella Emil Ruusuvuori sekä ITF-kiertueella Oona Orpana ja Anastasia Kulikova.

Viikonloppuna pelataan kotimaassa sarjatenniksen nousukarsintoja – Lahden Kisapuistossa ovat panoksena kaksi paikkaa miesten TEHO Sport Tennisliiga Cupiin ensi ulkokaudeksi.

Kontinen/Peers aloittaa ottelunsa US Openissa – Kontinen mukana myös sekanelinpelissä

Henri Kontinen ja John Peers avaavat torstain ja perjantain välisenä yönä US Openissa. 14. sijoitettu pari kohtaa Meksikon Santiago Gonzalezin ja Pakistanin Aisam-Ul-Haq Qureshin. Kontinen/Peers voitti kyseisen parin vuoden ensimmäisen Grand Slamin, Australian avoimet, avauskierroksella 6-3, 4-1 rtd.

Kontinen on mukana myös sekanelinpelissä. Kontinen ja Hollannin Demi Schuurs ovat kuudenneksi sijoitettuja ja kohtaavat avauskierroksella yhdysvaltalaisparin Austin Krajicek/Asia Muhammad. Ottelu ei ole torstain ohjelmassa.

US OPENIN KAAVIOT

Ruusuvuori, Orpana ja Kulikova jahtaavat turnausvoittoja

Emil Ruusuvuori on aloittanut erinomaisesti siirtymisensä koville kentille Mallorcan ATP Challengerissa. 15. sijoitettu Ruusuvuori (ATP-209) on edennyt kahdella voitolla puolivälieriin. Toisella kierroksella hän voitti Brasilian Thiago Seyboth Wildin (ATP-337) 6-3, 7-6 ja kolmannella kierroksella neljänneksi sijoitetun Saksan Yannick Madenin (ATP-121) 6-4, 6-3. Perjantain puolivälierässä on vastassa  Pedro Martinez (ATP-153), jonka Ruusuvuori voitti elokuun alussa massakentillä pelatussa turnauksessa Saksassa.

Sen sijaan nelinpelissä Ruusuvuori ja Harri Heliövaara taipuivat niukasti puolivälierässä neljänneksi sijoitetulle parille Luis David Martinez (VEN)/Felipe Meligeni Rodrigues Alves 3-6, 6-3, 5-10.

€46,600 ATP CHALLENGER, ESPANJA | LIVESTREAM

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara, kuva: Ruusuvuoren Facebook

ITF-kiertueella Oona Orpana ja Anastasia Kulikova ovat edenneet kaksinpelin puolivälieriin. Serbiassa Orpana voitti toisella kierroksella Romanian Elena-Teodora Cadarin 6-2, 6-1 ja Hollannissa Kulikova kukisti Saksan Lara Schmidtin 6-2, 6-3. Molemmat suomalaiset ovat turnauksiensa kärkisijoitettuja.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | HOLLANTI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA

Tokion paralympiapaikkaa tavoitteleva pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen palaa kisatauolta Unkarissa.

ITF WHEELCHAIR | UNKARI

LVS, FD ja TVS tavoittelevat paikkoja TEHO Sport Tennisliiga Cupiin ensi kesäksi

Lahden Kisapuistossa pelataan kahdesta paikasta tulevan kesän miesten TEHO Sport Tennisliiga Cupiin 30.8.-1.9. Suomen korkeimmalle sarjatasolle ovat pyrkimässä I-divisioonien voittajat Flying Ducks ja Lahden Verkkopalloseura sekä liigan toiseksi viimeiseksi jäänyt TVS-Tennis.

Pe 30.8.2019 LVS – TVS klo 15:00
La 31.8.2019 FD – TVS klo 13:00
Su 1.9.2019 LVS – FD klo 13:00

Ympäri Suomea pelataan muutenkin ulkokauden sarjatenniksen nousukarsintoja.

LUE LISÄÄ

PORSCHE JUNIOR TEAM FINLAND:n pelaajia jatkossa nelinpelikentillä – Hietaranta ja Haavisto loppuotteluissa

Suomalaisjuniorit ylsivät kaksinpeleissä parhaimmillaan puolivälieriin: Laura Hietaranta Egyptissä ja Otto Leikola Liettuassa. Nelinpelissä menestystä jahtaavat vielä Hietaranta, Ella Haavisto, Oskar Antinheimo/Aleksi Löfman ja Anais Fernandez-Laaksonen. Finaaleihin ovat selviytyneet Hietaranta Egyptissä ja Haavisto Espanjassa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI
ALLE 18-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | LIETTUA

ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ESPANJA
ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | BELGIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Tutustu Suomen ja… →