Viikkokatsaus 32/2021 – junioreiden ja senioreiden SM-kilpailut sekä Hangon ITF-junioriturnaus huipentavat viikon

12.8.2021  |  18:06  |  Raportit

Juho-Eric Biggs

Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen taipuivat ammattilaiskentillä. Loppuviikon huipentavat 14-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa ja senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut Helsingissä. Myös Hangossa pelataan kansainvälistä alle 18-vuotiaiden ITF-turnausta – Juho-Eric Biggs on edennyt kaksinpelin välieriin ja nelinpelien ratkaisupeleissä on myös suomalaisedustusta.

Suomalaiset taipuivat avauskierroksilla

Emil Ruusuvuori kärsi tappion Dusan Lajovicille Toronton ATP Masters -turnauksen ensimmäisellä kierroksella tiukasti kolmessa erässä 6-3, 3-6, 3-6. Ruusuvuori karsi tiensä upeasti pääsarjaan kahdella voitolla. Suomalainen pelaa seuraavaksi Cincinnatin Masters-turnauksen karsinnoissa, jotka alkavat tulevana lauantaina.

ATP MASTERS 1000 | TORONTO

Myös Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen oli taipuminen avauskierroksilla Challenger- ja ITF-kiertueilla.

CH90 | SAN MARINO
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

14-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa ja senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut Helsingissä

14-vuotiaiden SM-kisajärjestäjänä toimii Åbo Lawn-Tennis Klubb ja kisapaikkana toimii Aktia Arena Kaarinassa. Turnaus käynnistyy perjantaina ja kaksinpelien ratkaisupelit ovat vuorossa maanantaina – kaaviot ja otteluohjelma täältä. Lisäksi Kotkassa 14.-17.8. pelataan 10-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailu.

14-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT, 5. CINIA JUNIOR GRAND PRIX | KAARINA
10-VUOTIAIDEN 5. CINIA JUNIOR GRAND PRIX | KOTKA

Senioreiden sekanelinpelin SM-mitaleista pelataan 13.-15.8. Kalastajatorpan Tennisklubilla (sateella pelit siirretään Talin Tenniskeskukseen).

SENIOREIDEN SEKANELINPELIN SM-KILPAILUT | HELSINKI

Biggs edennyt Hangossa välieriin

Hangossa pelataan tällä viikolla alle 18-vuotiaiden 5. kategorian ITF-turnausta. Perjantaina pelataan kaksinpelien välierät, joihin on ainoana suomalaisena edennyt Juho-Eric Biggs. Biggs kukisti puolivälierässään Emil Matikaisen suoraan kahdessa erässä. Biggs kohtaa perjantaina klo 11.30 tsekkiläisen Petr Brunclikin.

Nelinpelissä hakee Anais Fernandez-Laaksonen turnausvoittoa yhdessä ruotsalaisen Fredrika Runströmin kanssa. He kohtaavat finaalissa ruotsalaisparin Linea Bajraliu/Tilda Larsson perjantaina klo 13.00. Poikien nelinpelin välierissä ovat Max ja Felix Alopaeus, he hakevat finaalipaikkaa perjantaina klo 14.30 alkaen.

Voit seurata pääkentän tapahtumia Tennisliiton YouTube-kanavan kautta läpi viikon. Kaikki edellä mainitut suomalaispelit ovat streamikentällä.

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO

11-, 13- ja 15-vuotiaiden seurajoukkueiden SM-mitalit jaettu Vierumäellä

Vierumäellä pelattiin junioreiden SM-liigacup, jossa 11-, 13- ja 15-vuotiaat pelasivat seurajoukkueiden Suomen mestaruuksista. Lähes 200 pelaajan voimin pelattu turnaus oli onnistunut niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Kisat menivät hyvin läpi pienestä sateesta huolimatta. Kakkospäivänä pelattiin lyhyempiä matseja, mutta kaikki pelit semifinaaleista eteenpäin taas pitkänä. Pelaamisen iloa sekä yhteisöllistä meininkiä näkyi paljon ja ihmiset olivat hyvällä fiiliksellä mukana, sanoi kilpailunjohtaja Petja Nykänen.

LUE LISÄÄ & KATSO TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennis Team Finland… →