Viikkokatsaus 32/2019 – Ruusuvuori vahvassa vauhdissa Saksassa

9.8.2019  |  08:27  |  Raportit

Kuva: Jac Lee

Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa ovat aloittaneet turnausviikkonsa mallikkaasti ammattilaiskentillä. Lisäksi 12-vuotiaat pojat aloittivat EM-lopputurnauksen voitokkaasti Ranskassa. Kotimaassa pelataan 14- ja 35-85 -vuotiaiden SM-kilpailuja loppuviikon aikana.

Ruusuvuori puolivälierissä Saksassa – Niklas-Salminen ja Vasa voitokkaita Ruotsissa

Emil Ruusuvuori pelaa erittäin vahvasti tällä hetkellä ATP Challenger -tason turnauksessa Saksan Augsburgissa. 20-vuotias Ruusuvuori on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan tällä tasolla kaksinpelin puolivälieriin massakentillä. Ruusuvuori (ATP-237) on voittanut kolme ottelua, joissa kahdessa on kaatunut sijoitettu pelaaja. Toisella kierroksella 14. sijoitettu espanjalainen Bernabe Zapata Miralles (ATP-225) 6-3, 4-6, 6-3 ja eilen ykköseksi sijoitettu suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen (ATP-123) 6-3, 6-4. Puolivälierässä perjantaina suomalainen kohtaa kuudenneksi sijoitetun espanjalaisen Pedro Martinezin (ATP-156) noin klo 14:30 alkaen.

€46,600+H ATP CHALLENGER, SAKSA | LIVESTREAM

Henri Kontisen ja John Peersin taival taittui Montrealin Masters-turnauksessa toiselle kierrokselle, kun Marcel Granollers/Horacio Zeballos olivat vahvempia erin 4-6, 2-6. Kontinen/Peers pelaa ensi viikolla Cincinnatin Masters-turnauksessa. Nelinpelin puolella päättyi myös Harri Heliövaaran ottelut ATP Challenger -turnauksessa Japanissa. Heliövaara ja Taipein Tsung-Hua Yang hävisivät avauskierroksella.

ATP MASTERS 1000 | MONTREAL
$54,160+H ATP CHALLENGER | JAPANI

ITF-tasolla Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa hakevat turnausvoittoja Ruotsin Ystadissa. Niklas-Salminen on edennyt kahdella voitolla kaksinpelin puolivälieriin ja kohtaa perjantaina ruotsalaisen Marius Ruzgasin. Vasa yhdessä kanadalaisen David Volfsonin kanssa on edennyt nelinpelin välieriin. Oona Orpanan ja pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhusen oli puolestaan taipuminen kaksinpelien avausotteluissaan Belgiassa. Tenhunen on mukana vielä nelinpelissä.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | BELGIA
ITF WHEELCHAIR | BELGIA

Porsche Junior Team Finland: 12-vuotiaat aloittivat EM-lopputurnauksen 2-1 voitolla Venäjästä

Alle 12-vuotiaat pojat pelaavat parhaillaan Ranskan Dijonissa EM-lopputurnauksessa. Joukkuemuotoisessa finaalitapahtumassa on mukana Euroopan kahdeksan parasta maata, jotka selvittivät heinäkuussa karsinnat. Suomi aloitti ottelunsa eilen komealla 2-1 voitolla Venäjästä. Joukkueen muodostavat Felix Alopaeus (ETS), Oskari Paldanius (Smash) ja Aku Salo (HVS) sekä valmentaja Heikki Riikonen. Perjantaina toisessa alkulohko-ottelussaan Suomi kohtaa Espanjan.

LUE LISÄÄ | KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Felix Alopaeus, Oskari Paldanius ja Aku Salo sekä valmentaja Heikki Riikonen

Lisäksi junioreista otteluitaan kansainvälisissä turnauksissa jatkavat Anais Fernandez-Laaksonen San Marinossa ja Oliver Byskata Belgiassa. Fernandez-Laaksonen on edennyt kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin sekä Byskata nelinpelin välieriin.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | SAN MARINO
ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | BELGIA
ALLE 12-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | TANSKA

14-vuotiaiden ja 35-85 -vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut käynnissä Kotkassa ja Helsingissä

Torstaina alkoivat 14-vuotiaiden SM-kilpailut Kotkassa ja 35-85 -vuotiaiden mestaruusottelut Helsingin Kalastajatorpalla. Seuraa turnausten etenemistä alla olevien linkkien avulla. 10-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailua pelataan myös Lahden Verkkopalloseuran isännöimänä Kisapuistossa.

14-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT / 4. CINIA JGP 8.-11.8. | KOTKA
10-VUOTIAIDEN 4. CINIA JGP | LAHTI
35/45/55/65/75/85V SM-KILPAILUT 8.-13.8. | HELSINKI

Senioreiden MM-joukkuekilpailuissa sijoitusottelut käynnissä

Portugalissa järjestetään 50-, 55- ja 60-vuotiaiden MM-joukkuekilpailut 4.-10.8. Suomella ovat joukkueet naisten 60-vuotiaissa sekä miesten 50- ja 60-vuotiaissa. Suomen 60-vuotiaat naiset sijoittuivat turnauksessa 15. sijalle ja miesten joukkueet pelaavat vielä sijoitusotteluitaan. 50-vuotiaat pelaavat sijoista 17.-24. ja 60-vuotiaat sijoista 11.-12.

NAISET 60-VUOTTA
MIEHET 50-VUOTTA
MIEHET 60-VUOTTA

MM-joukkuekilpailuja voit seurata myös kilpailun Facebook-sivun kautta.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuorelle jälleen voitto… →