Ruusuvuorelle jälleen voitto TOP200-pelaajasta ja pääsy välieriin Saksassa

9.8.2019  |  17:22  |  Raportit

20-vuotias Emil Ruusuvuori eteni välieriin €46,600+H ATP Challenger -tason turnauksessa Saksan Augsburgissa.

Ruusuvuori (ATP-237) on voittanut matkalla välieriin neljä ottelua, joissa on kaatunut kolme sijoitettua pelaajaa. Toisella kierroksella kaatui 14. sijoitettu espanjalainen Bernabe Zapata Miralles (ATP-225) 6-3, 4-6, 6-3, kolmannella kierroksella ykköseksi sijoitettu Henri Laaksonen (ATP-123) ja perjantaisessa puolivälierässä kuudenneksi sijoitettu espanjalainen Pedro Martinez (ATP-156) 6-3, 7-6(5). Voitot Laaksosesta ja Martinezista ovat suomalaisen tähän astisen uran kovimmat yksittäiset päänahat.

– Tiukkoja pelejä oli heti alkuun ja hyvää tennistä. Tänään ja koko turnauksen ajan on syöttäminen toiminut tosi hyvin. Olemme keskittyneet syöttötyöskentelyyn ja sen kautta pisteiden rakentamiseen. Täällä on kohtalaisen nopeat massakentät ja olen pystynyt toteuttamaan taktiikkaani hyvin jokaisessa ottelussa. Tuntuu hyvältä voittaa näitä korkeammalle sijoitettuja pelaajia, kun muutamat tiukat tappiot kerkesi myös tulemaan esimerkiksi Tampereella (Elias Ymer, ATP-116) ja Saksassa (Mats Moraing, ATP-206), kommentoi Ruusuvuori.

Turnaus pelataan massakentillä. Ruusuvuori kertoo, että massapelaaminen on ollut yksi tämän vuoden kehityskohteista ja tietoisista valinnoista.

– Pikkuhiljaa on peli löytynyt myös massalle ja tuntuu palasten loksahtelevan paikoilleen. Olen saanut kärsivällisyyttä ja lisää ymmärrystä alustasta otteluiden kautta – itseluottamusta olen saanut paljon lisää. Ei tämä ilmaiseksi ole tullut, että aika monta ottelua tuli otettua takkiinkin.

Lauantaisessa välierässä asettuu vastaan niin ikään sijoittamaton pelaaja, 26-vuotias saksalainen Julian Lenz (ATP-313). Lenz voitti puolivälierässä seitsemänneksi sijoitetun Espanjan Guillermo Garcia-Lopezin (ATP-161) 7-6, 3-6, 7-5.

– Harrin kanssa pelattiin nelinpeliä häntä vastaan Hollannissa ja yhdet lämmittelyt vedettiin yhdessä. Hyvin näyttää tippuvan lyönnit hänellä kotiyleisön edessä. Tiukka ottelu luvassa, mutta lähden oman tekemisen kautta hakemaan hyvää tulosta.

€46,600+H ATP CHALLENGER, SAKSA | LIVESTREAM

Ruusuvuori on urallaan toista kertaa näin pitkällä Challenger-tason turnauksessa. Kesäkuussa Uzbekistanissa ylsi Ruusuvuori kaksinpelin turnausvoittoon asti Uzbekistanissa. Nelinpelistä on suomalaisella kaksi Challenger-tason turnausvoittoa: toukokuussa Kazakstanissa yhdessä itävaltalaisen Jurij Rodionovin ja heinäkuussa Hollannissa yhdessä Harri Heliövaaran kanssa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori loppuotteluun Saksassa… →