Viikkokatsaus 31/2021 – 14-vuotiaat tähtäävät MM-joukkuekilpailun mitaleille, Ruusuvuori tippui Washingtonissa

5.8.2021  |  00:37  |  Raportit

14-vuotiaat pojat pelaavat MM-joukkuekilpailun puolivälierässä torstaina, Emil Ruusuvuori tippui Washingtonissa ja ITF-kiertueella jatkavat Liisa Vehviläinen, Otto Virtanen ja Eero Vasa/Iiro Vasa.

Ruusuvuori taipui Sinnerille Washingtonissa

Emil Ruusuvuori kärsi toisen kierroksen tappion Washingtonin ATP500-turnauksessa. Ruusuvuori voitti avauskierroksella intialaisen Prajnesh Gunneswaranin (ATP-158) 2-6, 6-1, 6-1, mutta taipui viidenneksi sijoitetulle italialaiselle Jannik Sinnerille (ATP-24) 2-6, 4-6. Sinner johtaa nyt pelaajien keskinäisiä kohtaamisia 2-1.

ATP500 | WASHINGTON

Ruusuvuori pelaa seuraavaksi Toronton ATP Masters -turnauksessa. Suomalainen aloittaa näillä näkymin urakkansa karsinnoista, jotka alkavat 7.8.

Kuva: ATP

14-vuotiaat pojat 8 parhaan joukossa MM-joukkuekilpailussa

14-vuotiaiden poikien maajoukkue, Porsche Junior Team Finland, on edennyt kahdeksan parhaan joukkoon ITF World Junior Tennis -finaaliturnauksessa Tsekissä. Turnauksessa on pelaamassa ikäluokan 16 parasta maata. Suomen joukkueen muodostavat Felix AlopaeusLinus Lagerbohm ja Oskari Paldanius sekä kapteeni Boris Chernov.

Suomi voitti alkulohkossaan Japanin ja Meksikon puhtaasti 3-0 sekä hävisi niukasti Sveitsille 1-2. Lohkon kärkikaksikkoon yltäminen tiesi pääsyä puolivälieriin, jossa vastaan asettuu toiseksi sijoitettu isäntämaa Tsekki. Ottelu pelataan torstaina klo 11.00 alkaen.

TULOKSET & SEURANTA

Lisäksi Milla Kotamäki on edennyt kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin Tennis Europe -turnauksessa Liettuassa.

ALLE 12-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | LIETTUA

ITF-kiertueella jatkavat kaksinpeleissä Vehviläinen ja Virtanen

Useita suomalaispelaajia oli hakemassa pääsarjapaikkoja miesten ja naisten ITF-turnauksissa Virossa. Karsinnat selvittivätkin Liisa Vehviläinen (alakuvassa), Eero ja Iiro Vasa sekä pääsarjassa olivat suoraan Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen. Keskiviikkona pelattujen avauskierrosten jälkeen mukana toisella kierroksella ovat Vehviläinen ja Virtanen.

Vehviläinen otti uransa ensimmäisen pääsarjavoiton $25,000 ITF-turnauksessa. Suomalainen kukisti virolaisen Katriin Saarin (WTA-1061) 7-6, 6-4. Karsintojen viimeisellä kierroksella Vehviläinen nappasi niin ikään komean voiton venäläisestä Ekaterina Shalimovasta (WTA-527) 6-4, 3-6, 12-10. Toisella kierroksella on vastassa toiseksi sijoitettu italialainen Giulia Gatto-Monticone (WTA-203).

Miesten $15,000 ITF-kisassa toiseksi sijoitettu Virtanen (ATP-466) kukisti avauskierroksella karsinnat selvittäneen I. Vasan (ATP-2046) 7-5, 6-2. Seuraavaksi on vastassa puolalainen Michal Mikula (ATP-1389). Nelinpelissä ovat E. Vasa/I. Vasa edenneet yhdellä voitolla puolivälieriin.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO

Laura Hietaranta ja Paula Joukanen taipuivat Italiassa ensimmäisellä kierroksella.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA

Hangossa kansainvälinen senioriturnaus – pääkentän ottelut Tennisliiton YouTube-kanavalla

Tällä viikolla pelataan Hangossa kansainvälinen senioriturnaus Scandinavian EB Championships by Mandatum. Turnauksessa pelataan 30-75 -vuotiaiden ikäluokissa. Voit seurata pääkentän tapahtumia päivittäin Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.