Viikkokatsaus 3/2019 – Kontinen/Peers pyrkivät kolmannelle kierrokselle Australian avoimissa ja Virtaselle vuoden ensimmäinen mestaruus

17.1.2019  |  17:33  |  Raportit

Henri Kontinen ja John Peers avasivat Australian avoimet voitolla ja pelaavat tulevana yönä paikasta kolmannelle kierrokselle, Otto Virtanen juhli vuoden ensimmäisessä turnauksessaan mestaruutta ja Sade Scharlin ylsi myös mestaruuteen alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa. Viikonloppuna pelataan vuoden ensimmäiset Cinia Junior Grand Prix -osakilpailut.

Kontinen/Peers kohtaa brittiduon Australian avointen toisella kierroksella

Henri Kontinen ja John Peers avasivat Australian avoimet voitolla Santiago Gonzalezista ja Aisam-Ul-Haq Qureshista eräluvuin 6-3, 4-1 rtd. Qureshi joutui luovuttamaan ottelun selkävaivojensa takia.

Toisella kierroksella 12. sijoitetut Kontinen/Peers kohtaa brittikaksikon Ken ja Neal Skupski. Ottelu pelataan tulevana yönä Suomen aikaa klo 02:00 kentällä 3.

KAAVIOT

Virtaselle nelinpelimestaruus Australian avointen esikilpailussa

Otto Virtanen aloitti vuotensa parhaalla mahdollisella tavalla voittamalla australialaisen Rinky Hijikatan kanssa 1. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin nelinpelimestaruuden. Australian Traralgonissa pelatun turnauksen loppuottelussa Virtanen/Hijikata voitti parin Jiri Lehecka (CZE)/Wojciech Marek (POL) 6-3, 6-0.

TULOKSET

Peter Carlsson (Virtasen valmentaja), Otto Virtanen, Rinky Hijikata ja Jarred Bunt

Virtanen pelaa seuraavaksi Australian avointen poikien kaksinpelissä ja nelinpelissä yhdessä Hijikatan kanssa. Kaksinpelissä Virtanen on kolmanneksi sijoitettu. Poikien sarjat alkavat lauantaina 19.1.

– Hyvä tuntuma on tällä hetkellä. Melbournessa on kuulemma hieman erilaiset olosuhteet, joten niihin lähden totuttautumaan.

Alexandra Anttila oli mukana Australian avointen tyttöjen kaksinpelin karsinnoissa, mutta tällä kertaa ei tie auennut pääsarjaan.

Viikonloppuna pelataan Kaarinassa, Turussa ja Oulussa vuoden ensimmäiset Cinia JGP -osakilpailut

Cinia Junior Grand Prix -osakilpailusarja käynnistyy vuoden 2019 osalta tulevana viikonloppuna 19.-21.1. 10-vuotiaat pelaavat Kaarinassa, 12- ja 16-vuotiaat Turussa ja 14-vuotiaat Oulussa. Yli 220 pelaajaa aloittaa Cinia JGP -kilpailukauden tulevana viikonloppuna.

Kaaviot
10-VUOTIAAT, KAARINA
12- JA 16-VUOTIAAT, TURKU
14-VUOTIAAT, OULU

Porsche Junior Team Finland: Scharlin nelinpelimestaruuteen sekä Byskata ja Remander kaksinpelin puolivälierissä Isossa-Britanniassa

Porsche Junior Team Finlandin pelaajilla on kulkenut hyvin myös tällä viikolla. Junioreita on kilpailemassa useassa eri maassa. Isossa-Britanniassa pelattavassa alle 14-vuotiaiden 1. kategorian Tennis Europen turnauksessa etenivät Stella Remander ja Oliver Byskata kaksinpelin puolivälieriin ennen kuin joutuivat taipumaan. Sade Scharlin eteni puolestaan neljällä voitolla saman turnauksen nelinpelifinaaliin yhdessä tanskalaisen Zoe Du Pasquier Jensenin kanssa. Scharlin/Du Pasquier Jensen voittivat lopulta koko turnauksen, kun loppuottelussa kaatui ranskalaispari Emma Jouy/Maelie Monfils 6-2, 6-1.

1. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, TSEKKI
4. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, YHDISTYNEET ARABIEMIIRIKUNNAT
5. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, BOSNIA HERTSEGOVINA

U14 TENNIS EUROPE 1. KATEGORIA, ISO-BRITANNIA
U14 TENNIS EUROPE 2. KATEGORIA, VIRO

Sade Scharlin ja Zoe Du Pasquier Jensen

TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOURIN VAUHTIA PORISSA, TAMPEREELLA JA TUUSULASSA

Porin Verkkopalloseura, Tampereen Tennisseura ja Tuusulan Tennisseura järjestävät 19.-20.1. vuoden ensimmäiset Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourin kilpailut. Tykkimäki Tour on lapsille suunnattu alueellinen kilpailusarja, jossa pelataan pienemmillä kentillä, pehmeämmillä palloilla ja lyhyempiä otteluita. Lue lisää Tykkimäki Tourista täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Peers 16 parhaan… →