Viikkokatsaus 27/2024 – Wimbledonissa suomalaisonnistumisia, TEHO Tennisliiga Cup huipentaa kisaviikonlopun

5.7.2024  |  10:00  |  Raportit

Tuhdin ja tapahtumarikkaan tennisviikon kruunaavat keskitetysti pelattavat TEHO Tennisliiga Cup sekä I-divisioona (5.-7.7). Lisäksi seurannassa myös luonnollisesti kauden kolmas Grand Slam -turnaus Wimbledonissa.

Ruusuvuori jatkaa upeasti kolmannelle kierrokselle, Virtanen kaatui saappaat jalassa

Suomalaiset avasivat tämän vuotisen Wimbledonin tennisturnauksen erittäin lupaavasti, sillä sekä Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen kuin myös nelinpeliä pelaava Harri Heliövaara saivat turnaukseen mallikkaan startit. Yhteistä kolmikon suorituksille on ollut sitkeys ja periksiantamattomuus. Ruusuvuori on vastannut toistaiseksi kovimmasta suorituksesta, kun hän kukisti myöhään torstaihin Suomen aikaan venyneessä kakkoskierroksen ottelussaan 11. sijoitetun kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin erin 7-6(6), 7-6(10), 3-6, 6-3.

Max Purcellin (ATP 68) tieltään avauskierroksella raivannut Virtanen kohtasi seuraavaksi yhdysvaltalaisen Tommy Paulin (ATP 13). Ensimmäistä kertaa urallaan Wimbledonin toisella kierroksella esiintynyt Virtanen ei turhaan lähtenyt nöyristelemään, vaan voitti ensimmäisen erän 6-4. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina viidenteen erään asti, jossa Paul oli lopulta suomalaista piirun verran parempi vieden koko ottelun erin 4-6, 6-3, 5-7, 7-5, 6-4.

Kehuja avauskierroksen työskentelystään ansaitsee myös Heliövaara, joka nujersi yhdessä peliparinsa Henry Pattenin kanssa Australian ja Ranskan avointen finalistit italialaiset Simone Bolellin ja Andrea Vavassorin erin 6-3, 6-4. Toisella kierroksella Heliövaara/Patten kohtaa espanjalaisduo Pedro Martinez/Jaume Munarin.

Poikien sarjassa pääsarjapaikkaa haki Oskari Paldanius, joka kuitenkin taipui karsinta-avauksessaan kolmessa erässä.

WIMBLEDON

Kuva: AELTC / Jonathan Nackstrand

Viikonlopun TEHO Tennisliiga Cup-mittelöt ja I-divisioonat

TEHO Tennisliiga Cup huipentaa tulevan viikonlopun, joka takaa sen, että Tampereen Tenniskeskuksessa nähdään tasokasta tennistä. Perjantaina pelataan ensimmäisen kierroksen ottelut; lauantaina välierät ja karsintakaavion avausottelut sekä sunnuntaina mitalipelit ja putoamiskarsinta. Mikäli tapahtuma on yhtään viime vuotisen kaltainen, niin luvassa on takuuvarmasti kotimaista huipputennistä, jossa yhdistyy niin joukkuehenki kuin myös yksilötaito. Miesten sarjassa TaTS pääsee puolustamaan voittoa kotikonnuillaan, kun taas naisissa viime vuotinen voittaja HVS on luonnollisesti kilpaseuroille se halutuin päänahka.

I-divisioonat pelataan keskitetysti seuraavasti: naiset kisaavat Maarianhaminassa, miesten A-lohko Joensuussa ja B-lohko Rovaniemellä.

TEHO Tennisliiga Cup | 5.-7.7.2024 Tampere
Naiset:
ÅLK, Smash, HVS, LVS, OVS, Smash-Kotka, TaTS, RoVS

TULOSSEURANTA

 

Miehet:
HVS, OVS, Break Point, TaTS, Smash-Kotka, Smash, Ducks, LVS

TULOSSEURANTA

 

I-divisioonat | 5.-7.7.2024
Naiset (Maarianhamina): TaTS2, Hukka, HVS2, HTK, MLK, V-P, ÅLK2, LTK | TULOSSEURANTA

 

Miehet A-lohko (Joensuu): KarTe, Nokia, STS, HLK, EVS, JTS, TVS, ÅLK | TULOSSEURANTA
Miehet B-lohko (Rovaniemi): RoVS, HTK, TTS, VT, V-P, SVS, OVS2, GT | TULOSSEURANTA

Niklas-Salminen tavoittelee finaalipaikkaa Italiassa

Italian Modenassa parhaillaan Challenger75-kisaa pelaava Patrik Niklas-Salminen on saanut yhdessä peliparinsa Andre Begemannin (nelinpeli ATP 93) kanssa vireen päälle ja toiminta etenee suunnitelmien mukaan. Saksalais-suomalaiskaksikko on raivannut vastustajia tieltään vakuuttavasti ja edennyt aina välierävaiheeseen asti, jossa he kohtaavat italialaisparin Filippo Romano/Augusto Virgilin.

ATP CHALLENGER 75 ITALIA

Mallikkaasti kulkee myös Laura Hietarannalla, joka on raivannut tiensä puolestaan Espanjan W35 Getxo -kisassa puolivälierävaiheeseen. Hietaranta selvitti aluksi tiensä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon kukistamalla kolmanneksi sijoitetun Tamira Paszekin erin 6-2, 7-6. Seuraavalla kierroksella olikin sitten yhdysvaltalaisen Alana Smithin vuoro jäädä Hietarannan jalkoihin (6-0, 6-3).

W35 GETXO 

12-, 14- ja 16-vuotiailla tiivis kisaviikonloppu eri paikkakunnilla

Fazer JGP:n neljännet osakilpailut käydään 12- ja 14- vuotiaiden osalta tulevana viikonloppuna sekä Vierumäellä että Jyväskylässä. Sen sijaan neljäs osakilpailu 16-vuotiaissa on saatu Lohjalla onnistuneesti vietyä läpi. Voittajaksi poikien kaaviosta itsensä pelasi toiseksi sijoitettu Oliver Kiljunen (JTS), joka kukisti finaalissa kuudenneksi sijoitetun Verneri Riikosen (Smash) erin 7-6(5), 6-3. Poikien nelinpelissä voittajapariksi kruunattiin ÅLK:ia edustava kaksikko Hugo Eggert/Emil Törn.

16-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelissä ykkössijoitettu Matilda Wennerström (HVS-Tennis), joka oli finaalissa hivenen parempi kuudenneksi sijoitettua Viivi Virtasta (ÅLK) erin 4-6, 6-4, 6-2. Tyttöjen nelinpelissä voitto meni Valko-Palloa edustavalle kaksikolle Elna Komulainen/Amanda Nicolille.

4. FAZER JGP 12V VIERUMÄKI

4. FAZER JGP 14V JYVÄSKYLÄ

4. FAZER JGP 16V LOHJA

Junioreita maailmalla – Summer Cupia Romaniassa ja Saksassa

Suomen 14-vuotiaiden tyttöjen saldoksi Saksassa käydyssä tapahtumassa oli lopulta kaksi tappiota ja yksi voitto, joka tuli viimeisessä ottelussa Norjaa vastaan (sijat 7-8).

Tytöt 14
Kapteeni: Piia Suomalainen
Pelaajat: Anniina Kanerva (HVS), Stella Hanttu (ETS), Vanessa Lagerlöf (Smash)

14-VUOTIAIDEN SUMMER CUP, KARSINTAVAIHE 30.6.-2.7. | SAKSA

Poikien vastaava karsintavaihe alkoi pirteällä voitolla Montenegrosta, mutta päättyi kahteen tappioon Kreikalle ja Italialle (sijat 3-4).

Pojat 14
Kapteeni: Joonas Jalkanen
Pelaajat: Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS), Kaius Ketola (HVS)

14-VUOTIAIDEN SUMMER CUP, KARSINTAVAIHE 30.6.-2.7. | ROMANIA

J300-tason turnaukseen Iso-Britannian Roehamptonissa osallistuvan Oskari Paldaniuksen (Smash) taival päättyi hienosta alusta huolimatta toiselle kierrokselle, jossa hän kärsi tappion seitsemänneksi sijoitetulle tshekkiläiselle Maxim Mrvalle erin 2-6, 6-7.

J300 ITF ROEHAMPTON ISO-BRITANNIA

J60 ITF LIMETTE BELGIA

J100 ITF TIMISOARA ROMANIA

J100 ITF VERBIER SVEITSI

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Patten 16 parhaan… →