Viikkokatsaus 27/2023 – Ruusuvuori Wimbledonin sekanelinpelissä, seurajoukkueiden SM-mitaleista pelataan Lahdessa ja Hyvinkäällä

7.7.2023  |  09:23  |  Raportit

Kuva: AELTC/Joel Marklund

Emil Ruusuvuoren ottelut jatkuvat vielä Wimbledonissa sekanelinpelin villin kortin myötä; seurajoukkueiden SM-turnaukset, TEHO Sport Tennisliiga Cup, alkavat Lahdessa ja Hyvinkäällä.

Wimbledon: Ruusuvuori ja Kontaveit sekanelinpelissä – Wawrinka päätti suomalaisen kaksinpelit

Kauden kolmas grand slam -turnaus Wimbledon etenee kohti toista peliviikkoa.

Emil Ruusuvuori (ATP-45) hävisi avauskierroksella Stan Wawrinkalle (ATP-87) 5-7, 5-7, 4-6 maanantaina. Ruusuvuori kerkesi jo pakata tavaransa ja poistua pelipaikalta, kunnes tuli tieto villistä kortista sekanelinpeliin.

Ruusuvuori ja virolainen Anett Kontaveit avaavat perjantaina, arviolta klo 16.00, urakkansa. Heitä vastaan asettuvat Kevin Krawietz/Zhaoxuan Yang. Kontaveit on ilmoittanut Wimbledonin olevan uransa viimeinen, selkävaivat pakottavat entisen maailmanlistan kakkosen lopettamaan jo 27-vuotiaana.

WIMBLEDON
RUUSUVUORI HÄVISI WAWRINKALLE

TEHO Sport Tennisliiga Cup: Seurajoukkueiden Suomen mestaruuksista pelataan 7.-9.7.

Tulevana viikonloppuna on seurajoukkueiden SM-turnauksen, TEHO Sport Tennisliiga Cup, vuoro. Miehet pelaavat Hyvinkäällä ja naiset Lahdessa. Viime kesänä Suomen mestaruuksia tuulettivat miehissä Smash-Kotka ja naisissa Smash. Lue lisää viime vuoden tapahtumista täältä.

Jokaisessa sarjaottelussa pelataan kolme kaksinpeliä ja tarvittaessa kaksi nelinpeliä. Perjantaina pelataan 1. kierros, lauantaina välierät ja putoamiskaavion 1. kierros sekä sunnuntaina mitalipelit ja putoamiskarsinta.

JOUKKUEET
Naiset
ÅLK, Smash, HVS, LVS, OVS, Smash-Kotka, LTK, TaTS

Miehet
TTS, HVS, OVS, Break Point, TaTS, Smash-Kotka, Smash, Ducks

PÄIVIEN ALOITUSAJAT
Naiset: perjantai klo 11.00, lauantai klo 10.00 ja sunnuntai klo 10.00
Miehet: perjantai klo 13.00, lauantai klo 10.00 ja sunnuntai klo 10.00

Kaaviot arvotaan pelipaikoilla kapteenien kokouksessa perjantaina. Sijoitukset määräytyvät kolmen parhaan paikalla olevan pelaajan/joukkue tasoluettelon yhteenlaskettujen sijalukujen perusteella: Lahdessa kapteenien kokous järjestetään perjantaina 7.7. klo 10.30 ja Hyvinkäällä perjantaina 7.7. klo 12.

SEURANTA: TEHO SPORT TENNISLIIGA CUP

Samaan aikaan heinäkuun alussa ovat myös I-divisioonat käynnissä.

Naisten I-divisioona: Nurmijärvi (NurTS)
Miesten I-divisioona A-lohko: Lahti (LVS)
Miesten I-divisioona B-lohko: Hanko (HTK)

SEURANTA: I-DIVISIOONA

Fazer JGP -osakilpailut on pelattu Lohjalla ja Vierumäellä

Kauden 4. Fazer Junior Grand Prix -osakilpailut on nyt saatu päätökseensä. Tämän viikon turnaukset olivat jälleen tasokkaat ja pelaamisen iloa täynnä. Kiitos Vierumäki ja Lohja kisajärjestelyistä.

12-vuotiaissa turnausvoittoihin pelasivat kaksinpeleissä Eino Koivisto (HVS) ja Dora Kemppainen (OVS) sekä nelinpelissä Aleksi Hast/Mikkel Korhonen (RoVS). 16-vuotiaissa tuulettivat kaksinpeleissä Akseli Tullila (VT) ja Annina Kanerva (HVS) sekä nelinpeleissä Eevert Heliskoski (ETS)/Aarni Sinkkonen (Smash) ja Liinu Heiskanen (TaTS)/Lorna Pujals (HVS).

4. FAZER JGP, 12-VUOTIAAT | VIERUMÄKI
4. FAZER JGP, 16-VUOTIAAT | LOHJA

Porsche Junior Team Finland: 14-vuotiaiden EM-joukkueiden taival päätökseen karsintavaiheessa

Perinteisten Summer Cup -turnausten karsintavaihe pelattiin 2.-4.7. Suomen joukkueille reissu oli tällä kertaa arvokas kokemuksen kartuttaja, sillä finaalivaihe jäi odottamaan seuraavaa kertaa.

T14 Summer Cup 2.-4.7. Sobota, Puola
Kapteeni: Pauli Partinen
Pelaajat: Amanda Nicol (V-P), Milla Kotamäki (TaTS), Stella Sirenius (HVS)

P14 Summer Cup 2.-4.7. Valencia, Espanja
Kapteeni: Joonas Jalkanen
Pelaajat: Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS), Kaius Ketola (HVS)

TULOKSET

 

Suomalaisia on myös pelaamassa seuraavissa kansainvälisissä turnauksissa. Saksassa on Linus Lagerbohm edennyt kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | SAKSA
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ISO-BRITANNIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Patrick Kaukovallalle pääsarjan… →