Viikkokatsaus 24/2023 – Ruusuvuori puolivälierissä ’s-Hertogenboschissa, 21-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa

16.6.2023  |  09:57  |  Raportit

Ammattilaiskentillä Ruusuvuori sekä Vasa ovat selvittäneet tiensä puolivälieriin. Kotimaan kentillä viikonloppuna pelataan 21-vuotiaiden SM-kilpailut sekä 3. Fazer JGP.

Ruusuvuori puolivälierissä Hollannin nurmikentillä

Emil Ruusuvuori pelaa tällä viikolla kauden ensimmäistä kilpailua nurmikentillä Hollannissa ’s-Hertogenboschissa. Ruusuvuori (ATP-42) kohtasi kilpailun ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaisen Brandon Nakashiman (ATP-54), jonka kanssa suomalainen osallistui myös kilpailun nelinpeliin. Kaksinpelissä Ruusuvuori kukisti nelinpeliparinsa 6-3, 3-6, 6-3. Toisella kierroksella oli edessä toinen tiukka kolmen erän ottelu ranskalaista Ugo Humbertia (ATP-36) vastaan, jonka Ruusuvuori vei nimiinsä 6-2, 6-7, 6-4.

Puolivälierissä Ruusuvuori kohtaa kilpailun toiseksi sijoitetun Jannik Sinnerin (ATP-9). Italialainen johtaa keskinäisiä otteluita 5-0. Puolivälierä on ohjelmassa perjantaina noin klo 17.

Nelinpelissä Ruusuvuori ja Nakashima voittivat ensimmäisellä kierroksella kilpailun kolmanneksi sijoitetut Hugo Nys (nelinpelin ATP-12)/ Jan Zielenski (nelinpelin ATP-9) lukemin 6-4, 6-7, 10-8. Nelinpelin puolivälierissä kuitenkin australialaiset Alex de Minaur (ATP-18)/ Jordan Thompson (ATP-103) etenivät jatkoon 6-2, 6-4.

ATP 250 | HOLLANTI

Otto Virtanen pelasi toista viikkoa putkeen Iso-Britannian nurmikentillä, kun suomalainen oli mukana Nottinghamin ATP Challenger -turnauksessa. Virtasen (ATP-131) tie katkesi Nottinghamissa kilpailun ensimmäiselle kierrokselle, kun villin kortin pääsarjaan saanut 22-vuotias George Loffhagenin (ATP-414) kukisti suomalaisen 6-3, 7-6.

ATP CHALLENGER 125 | ISO-BRITANNIA

Iiro Vasa

Iiro Vasa on edennyt Espanjassa $25,000 ITF-kilpailun puolivälieriin. Vasa selvitti alkuviikosta kilpailun karsinnat kahdella voitolla ja on napannut toiset kaksi voittoa pääsarjassa. Puolivälierä Espanjassa on ohjelmassa perjantaina. Kyseessä on toinen viikko putkeen, kun Vasa on edennyt ITF-kilpailun puolivälieriin. Viime viikolla Vasa eteni kahdeksan parhaan joukkoon Vaasassa.

ITF-kilpailuissa tällä viikolla on ollut mukana suomalaisista myös Anastasia Kulikova, Laura Hietaranta ja Nikita Liebkind. Kulikovan tie Espanjassa päättyi kolmannelle kierrokselle, Liebkindin Thaimaassa toiselle ja Hietarannan Serbiassa ensimmäiselle.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W60 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | THAIMAA

Junioreita maailmalla

Suomalaisjunioreita on ollut mukana kuluvalla viikolla useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Viikonloppuna otteluita jatkaa Tanskassa Linus Lagerbohm (HVS), joka on edennyt puolivälieriin J60 ITF-kilpailun ykkössijoitettuna.

J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | TANSKA
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | RUOTSI
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | ISO-BRITANNIA
ALLE 12-, 14- & 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | LATVIA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | TANSKA

Fazer JGP -osakilpailu Hangossa, 21v SM-kilpailut Kaarinassa

Hangossa käynnistyi maanantaina kauden 3. Fazer Junior Grand Prix -osakilpailu. Kilpailu on yltänyt puoliväliin, kun maanantaina käynnistyneet 12- ja 16-vuotiaiden sarjat ovat saatu päätökseen. 16-vuotiaiden kaksinpelin turnausvoittoja juhlivat Iida Heinonen (HLK) sekä Niklas Korsström (GT). 12-vuotiaiden sarjassa puolestaan suurimmat pokaalit jaettiin turnausvoittoihin yltäneille Siiri Metsärannalle (HVS) ja Alexander Monoselle (HVS), lue lisää.

14-vuotiaiden kilpailu huipentuu perjantaina ja 10-vuotiaat päättävät kilpailun lauantaina. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelma on julkaistu TennisÄssään.

3. FAZER JGP 10-16V | HTK, HANKO
KUVAPANKKI, HANKO 12.6.
LIVESTREAM

Lisäksi kotimaan kentillä pelataan viikonloppuna kauden 4. TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour Kaarinassa ÅLK:n järjestämänä. Kyseessä on samalla 21-vuotiaiden SM-kilpailu. Turnaus käynnistyy perjantaina ja kirkkaimmista mitaleista pelataan päätöspäivänä sunnuntaina. Kilpailun kärkisijoitettuja ovat Axel Eriksson (ÅLK) ja Emelie Gabran (ÅLK). Kaaviot ja otteluohjelma on julkaistu Ässään.

4. TEHO SPORT FJTT, 21v SM-KILPAILUT | ÅLK, KAARINA

Jaa:

Seuraava uutinen: Maajoukkuepelaajat valmiina vaativaan… →