Viikkokatsaus 24/2019 – aktiivinen kisaviikonloppu edessä, juniorit menestyksekkäitä alkuviikosta

13.6.2019  |  21:48  |  Raportit

Tulevana viikonloppuna riittää seurattavaa moneen lähtöön: juniorit tavoittelevat kansainvälisten turnausten voittoja, alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut Hangossa ja Luokkamestaruussarja jatkuu neljällä eri paikkakunnalla.

Sarpola ja Hakovirta kaksinpelien kärkisijoitettuina 21-vuotiaiden SM-kilpailuissa

Alle 21-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut, 4. TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin -osakilpailu, pelataan Hangon Tenniskerhon isännöimänä tulevana viikonloppuna. Kaksinpelien korkeimmalle ovat sijoitettuina Masi Sarpola (JTS) ja Annika Hakovirta (ÅLK). Turnaus käynnistyy perjantaina poikien kaksinpelin karsinnoilla ja tyttöjen kaksinpelin pääsarjalla. Pääkentän otteluista on tarjolla myös livestream viikonlopun ajan.

LUE ENNAKKO
LIVESTREAM

Porsche Junior Team Finland: suomalaiset pelanneet hienosti kansainvälisissä junioriturnauksissa – Pajulahdessa useat juniorit pokaalijahdissa

Tällä viikolla on Pajulahdessa pelattu alle 14- ja 16-vuotiaiden 3. kategorian kansainvälistä Tennis Europe -turnausta. Molemmissa ikäluokissa on nähty suomalaisonnistumisia.

Kaksinpeleissä on kuusi suomalaista edennyt perjantaisiin välieriin. Alle 14-vuotiaissa finaalipaikkoja tavoittelevat Otso Martikainen ja Lenni Loukkola sekä alle 16-vuotiaissa Sade Scharlin, Fiona Kallio, Juho-Eric Biggs ja Andreas Sillaste. Nelinpelien puolella nähdään suomalaisia kolmen eri sarjan loppuotteluissa perjantaina: 16-vuotiaiden poikien finaalissa ovat Biggs/Sillaste ja tyttöjen loppuottelussa Scharlin/Zoe Du Pasquier Jensen (DEN) sekä 14-vuotiaiden mestaruutta hakevat Martikainen/Leo Stenlund. 14-vuotiaiden tyttöjen nelinpelissä ylsivät Emma Kuusisto/Rinja Kautto hienosti välieriin.

KAAVIOT & AIKATAULUT

Otso Martikainen

Oliver Byskata on edennyt kaksin- ja nelinpelin välieriin alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa Latviassa. Byskata tavoittelee finaalipaikkoja perjantaina. Samassa turnauksessa 12-vuotiaiden kaksinpelissä saavuttivat Oskari Paldanius ja Felix Alopaeus kaksinpelin välieräpaikat. Parivaljakko on mukana vielä nelinpelissä, jossa he pelaavat perjantaina välierissä. Italiassa kovatasoisessa alle 16-vuotiaiden turnauksessa ylsi Laura Hietaranta nelinpelin välieriin.

ALLE 12-, 14- JA 16-VUOTIAIDEN 1./2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | LATVIA
ALLE 16-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ITALIA

Alle 18-vuotiaiden 5. kategorian ITF-turnauksessa Hollannissa on Iiro Vasa edennyt kaksinpelin välieriin kolmella voitolla. Vasa pelaa perjantaina semifinaaliottelunsa. Ella Haavisto saavutti nelinpelin välieräpaikan Sveitsissä alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | HOLLANTI
ALLE 18-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | SVEITSI

Heliövaara pelaa Yhdysvalloissa – Tenhunen suuntaa kohti Kroatiaa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-172) ja Alex Lawson jatkavat torstai-iltana heidän avauskierroksen otteluaan ATP Challenger -turnauksessa Yhdysvalloissa. Kolmanneksi sijoitetut Heliövaara/Lawson johtivat keskiviikkona keskeytettyä ottelua 6-2 paria Cannon Kingsley/John Mcnally vastaan.

KAAVIOT

Liisa Vehviläisen ja Oona Orpanan ottelut tulivat päätöksiinsä ITF World Tennis Tourin 25,000 dollarin kilpailuissa. Vehviläinen (ITF-965) karsi tiensä upeasti pääsarjaan kahdella voitolla Israelissa – karsinnan päätösottelussa kaatui ranskalainen Fiona Codino (WTA-767) 6-4, 3-6, 11-9. Vehviläisen oli kuitenkin taipuminen pääsarjan avausottelussa. Kyseessä oli Vehviläisen ensimmäinen turnaus tällä tasolla. Orpana (WTA-732) puolestaan eteni pääsarjan toiselle kierrokselle Tsekissä. Orpana otti avauskierroksella hienon päänahan kahdeksanneksi sijoitetusta Monika Kilnarovista (WTA-339) 7-6, 6-3. Toisella kierroksella britti Amanda Carreras (WTA-608) oli vahvempi luvuin 4-6, 2-6.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TSEKKI
$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISRAEL

Liisa Vehviläinen

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen suuntaa viikonloppuna Kroatiaan, jossa käynnistyy sunnuntaina Zagreb Open.

ITF WHEELCHAIR | KROATIA

LUOKKAMESTARUUSSARJAN OSAKILPAILUT VANTAALLA, HYVINKÄÄLLÄ, LEMPÄÄLÄSSÄ JA LOHJALLA

Luokkamestaruussarjan kolmannet osakilpailut pelataan tulevana viikonloppuna. B-luokka pelataan Valko-Pallon, C-luokka Hyvinkään Tennisseuran, D-luokka Lempäälän Tennisseuran ja E-luokka Lohja-Tenniksen isännöiminä. Katso sarjan pistetilanteet täältä.