Viikkokatsaus 19/2021 – Porsche Junior Team Finlandin pelaajat menestyksekkäässä kunnossa, Kulikova jatkaa ITF-kiertueella

13.5.2021  |  20:53  |  Raportit

Junioripelaajat ovat olleet hyvässä iskussa tällä viikolla Slovakiassa ja Pajulahdessa. Ammattilaiskiertueella on Anastasia Kulikova edennyt puolivälieriin Tunisiassa. Kotimaassa pelataan viikonloppuna alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin kilpailu Tampereella ja TEHO Sport Tennisliigan karsinta ETS – JTS lauantaina 15.5.

Kontinen/Roger-Vasselin ei onnistunut hyödyntämään ottelupallojaan

Henri Kontisen ja Edouard Roger-Vasselinin pelit päättyivät avauskierrokselle ATP Masters -turnauksessa Roomassa.

Kontinen (ATP-32) ja Roger-Vasselin (ATP-14) oli taipuminen urugualaisen Ariel Beharin (ATP-50) ja ecuadorilaisen Gonzalo Escobarin (ATP-48) käsittelyssä 6-3, 5-7, 14-16. Kontinen/Roger-Vasselin pääsi neljään kertaan ottelupalloon käsiksi, mutta niin vain ottelu kääntyi vastustajien kolmannella ottelupallolla verkon toiselle puolelle.

ATP MASTERS 1000 | ROOMA

Kontinen/Roger-Vasselin pelaa ensi viikolla Lyonin ATP250-turnauksessa. Emil Ruusuvuoren piti pelata Genevessä, mutta suomalaispelaaja on vetäytynyt turnauksesta.

Alopaeus/Paldanius nelinpelin turnausvoittoon ja Lagerbohm kaksinpelin finaalissa perjantaina – Remander hakee toista tuplamestaruutta Pajulahdessa

Porsche Junior Team Finlandin Felix Alopaeus ja Oskari Paldanius tuulettivat nelinpelin turnausvoittoa alle 14-vuotiaiden 1. kategorian Tennis Europe -turnauksessa Slovakiassa. Perjantaina hakee Linus Lagerbohm (artikkelikuvassa) kaksinpelimestaruutta. Turnauksessa ovat mukana ikäluokan Euroopan parhaimmisto.

Karsinnoista urakkansa aloittanut Lagerbohm jatkoi sijoitettujen pelaajien tiputtamista myös välierässä, kun hän kukisti seitsemänneksi sijoitetun Euroopan rankingin 22. kroatialaisen Duje Markovinan 6-3, 6-1. Lagerbohm (TE-115) on voittanut turnauksessa myös toiseksi sijoitetun venäläisen Egor Pleshivtsevin (Tennis Europe -ranking 5) ja kuudenneksi sijoitetun saksalaisen Lieven Mietuschin (TE-20).

Finaalissa tulee vastaan italialainen Jacopo Vasami´ (TE-70), joka kukisti välierässään Alopaeuksen (TE-28) 6-3, 7-5. Lagerbohmin tavoin on italialaispelaaja myös ponnistanut karsinnoista loppuotteluun asti.

Nelinpeli päättyi suomalaisjuhliin, kun Alopaeus ja Paldanius kruunasivat upean viikkonsa kukistamalla selvin numeroin tsekkiparin Maxim Mrva/Jan Rastica 6-0, 6-1.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | SLOVAKIA

Pajulahdessa on pelattu tällä viikolla alle 18-vuotiaiden 5. kategorian ITF-turnausta. Stella Remander otti viime viikolla tuplamestaruuden ja pääsee yrittämään samaa myös perjantaina.

Poikien kaksinpelin välierät
Einari Kilpinen – Richard Antoni (GER)
[2] Otso Martikainen – [3] Indrek Soome

Tyttöjen kaksinpelin loppuottelu
[1] Stella Remander – [7] Luna Dinoto Fernandez (ESP)

Poikien nelinpelin loppuottelu
[2] Juho-Eric Biggs/Axel Eriksson – Lenni Loukkola/Aaron Matikkala

Tyttöjen nelinpelin loppuottelu
[3] Stella Remander/Asta Miettinen – Aada Inna/Eeva Ristola

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PAJULAHTI

Lisäksi Virossa on alle 12-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksen nelinpelin välierässä pari Lukas Korsström/Mathias Merve.

ALLE 12-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO

Kulikova puolivälierässä Tunisiassa

Anastasia Kulikova (WTA-489) on jatkanut vahvaa kulkuaan ITF-ammattilaisturnauksessa Tunisiassa. Viime viikolla finaaliin yltänyt Kulikova on nyt marssinut jo puolivälieriin. Toiseksi sijoitettu suomalainen voitti toisella kierroksella italialaisen Federica Pratin (WTA-829) 6-1, 6-1.

Perjantaisessa puolivälierässä on vastassa seitsemänneksi sijoitettu venäläinen Daria Lodikova (WTA-634).

Otto Virtasen (ATP-553) ja Liisa Vehviläisen ottelut päättyivät ensimmäisiin koitoksiin.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | BOSNIA-HERTSEGOVINA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISRAEL

Alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour alkaa Tampereella 14.-16.5. – katso kaaviot ja otteluohjelma!

Alle 21-vuotiaiden huippukilpasarja TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour alkaa tämän vuoden osalta Tampereella 14.-16.5. Turnauksessa pelataan poikien ja tyttöjen kaksinpelit.

KAAVIOT

ETS vai JTS TEHO Sport Tennisliigaan? Katso Ruudusta

Tulevana lauantaina 15.5. klo 11.30 alkaen pelataan Tennisliigan karsinta, jossa kohtaavat liigassa toiseksi viimeiseksi jäänyt Espoon Tennisseura ja I-divisioonan toinen JTS. Ottelu pelataan ilman yleisöä Laaksolahden Tenniskeskuksessa Espoossa. Ottelua voit kuitenkin seurata livescoren ja livestreamin välityksellä. Pääkentän otteluita voit katsoa Ruutu Urheilun kautta.

LIVESTREAM
LIVESCORE

Otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja tarvittaessa kaksi nelinpeliä.

Joukkueet ovat nimenneet alla olevat kokoonpanot peliin. Näistä pelaajaryhmistä nimetään kaksinpelaajat pelipäivän aamuna ja ne julkaistaan liigasivuilla klo 9.00.

ETS
Jason Sormunen
Oskari Eerola
Oliver Saarinen
Jukka Luhtala
Tommi Luhtala
Max Alopaeus

JTS
Mikhail Balmashev
Patrick Ahonen
Roope Heino
Lauri Leskinen
Jussipekka Salo
Riku Vikman

Jaa:

Seuraava uutinen: Iloa elämään tenniskentiltä… →