Viikkokatsaus 18/2021 – miesten I-divisioonan loppupelit Savonlinnassa, kansainvälinen junioriturnaus huipentuu Pajulahdessa ja villikortti-kisa Kouvolassa

6.5.2021  |  17:50  |  Raportit

Ammattilaiskentillä on mukana Anastasia Kulikova Tunisiassa – perjantaina on haussa välieräpaikka.

Viikonlopun aikana pelataan kotimaan kentillä miesten I-divisioonan loppupelit Savonlinnassa, kansainvälinen junioriturnaus huipentuu Pajulahdessa ja villikortti-kisa Kouvolassa. Tapahtumat pelataan ilman yleisöä terveysturvallisuutta noudattaen.

Pajulahden ITF-junioriturnauksessa edessä tyttöjen kaksinpelin välierät ja poikien puolivälierät

Kansainvälinen ITF-junioriturnaus on etenemässä päätöskierroksille Pajulahdessa. Perjantaina pelataan tyttöjen kaksinpelin välierät ja poikien puolivälierät sekä nelinpelien välierät. Turnauksen osallistujakaarti oli ja on edelleen sinivalkosävytteinen. Alla ovat kaksinpelien jäljellä olevat pelaajat.

Poikien kaksinpelin puolivälierät
Angel Malinowski (ESP) – [5] Juho-Eric Biggs
[3] Indrek Soome – Jami Savolainen
Felix Alopaeus – Pascal Tylek (CAN)
[2] Otso Martikainen – Arttu Ronkainen

Tyttöjen kaksinpelin välierät
[1] Stella Remander (kuvassa) – Marissa Minetti
[2] Emelie Gabran – Daria Bibanina

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PAJULAHTI

Turnausta on pelattu sisäkentillä yöpakkasten aiheuttamien massakenttävaurioiden johdosta. Sisällä voidaan pelata aluehallintoviranomaisen erityisluvalla terveysturvallisuus huomioiden: hallissa voi olla kerralla korkeintaan 6 henkilöä, joten tästä johtuen kisajärjestäjä ei voi päästää valmentajia, pelaajien vanhempia tai muita pelaajia katsomaan otteluita. Otteluita pelataan ulkona heti, kun sääolot ja kenttien kunto sen  mahdollistavat.

Miesten I-divisioonan loppupelit: Mikä seura nousee TEHO Sport Tennisliigaan ja kuka pääsee karsintaan?

Miesten I-divisioona pelataan loppuun Savonlinnassa 7.-9.5. Loppusarjan voittaja nousee suoraan TEHO Sport Tennisliigaan kaudeksi 2021-2022 ja toiseksi sijoittunut pelaa karsintaottelun 15.5. liigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta Espoon Tennisseuraa vastaan. I-divisioonan loppusarjassa ovat mukana SVS (Savonlinna), MLK (Maarianhamina), JTS (Jyväskylä), V-P (Vantaa) ja OVS (Oulu).

Loppusarja pelataan kaaviona (katso kaavio) ja yksi sarjaottelu sisältää kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin. Mikäli päädytään tilanteeseen 2-2, on ratkaisevana voitettujen ja hävittyjen erien erotus. Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä.

Voit seurata Savonlinnan pääkentän tapahtumia Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
LIVESTREAM

Ketkä ansaitsevat villit kortit Kouvolan ammattilaisturnaukseen?

Kouvolassa pelataan villikortti-kisa miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnausta varten. Turnauksessa noudatetaan terveysturvallisuutta ja viranomaispäätöksiä, eli ottelut pelataan ilman yleisöä. Ammattilaiskisa pelataan 23.-30.5. ja nyt on jaossa seuraavat villit kortit:

  • kaksinpelin voittaja: villikortti Kouvolan ITF-ammattilaisturnauksen pääsarjaan
  • kaksinpelin finalisti: villikortti em. turnauksen karsintaan
  • nelinpelin voittajapari: villikortti em. turnauksen nelinpelin pääsarjaan

Kaksinpelin kärkisijoitetut pelaajat ovat Iiro Vasa (kuvassa), Aleksi Löfman, Leevi Säätelä ja Roni Hietaranta.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Kulikova edennyt puolivälieriin Tunisiassa

ITF-ammattilaiskiertueella on jatkossa vielä Anastasia Kulikova Tunisiassa. Kulikova on edennyt kahdella voitolla kahdeksan parhaan joukkoon. Toisella kierroksella kaatui yhdysvaltalainen Hina Inoue 6-4, 6-1. Perjantaisessa puolivälierässä asettuu vastaan Chiara Scholl (WTA-611).

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Otto Virtanen karsi tiensä pääsarjaan kahdella voitolla Egyptissä, mutta taipui pääsarjan avauskierroksella. Liisa Vehviläinen ei myöskään yltänyt voittoihin Israelissa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISRAEL

Kontisen ja Ruusuvuoren tiet päätökseensä Madridissa

Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin taipuivat ensimmäisellä kierroksella ATP Masters -turnauksessa Madridissa. Sijoittamaton parivaljakko kohtasi ensimmäisellä kierroksella duon Horia Tecau/Kevin Krawietz. Tecau/Krawietz oli vahvempi suoraan kahdessa erässä 6-3, 6-4.

ATP MASTERS 1000 | MADRID

Jo aiemmin, viime lauantaina, päättyi Emil Ruusuvuoren ottelut Madridissa. Karsintojen ensimmäisellä kierroksella vei pidemmän korren espanjalainen Roberto Carballes Baena erin 2-6, 3-6. Ruusuvuori kertoi tiistaina Facebook-sivullaan jättävänsä väliin ensi viikon Rooman Masters-turnauksen – seuraavana on hänellä vuorossa Geneven turnaus 16.5. alkaen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Livestream: mikä seura… →