Viikkokatsaus 17/2022 – ammattilais- ja juniorikentillä menestystä

28.4.2022  |  09:33  |  Raportit

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ilahduttavat tenniskansaa vahvoilla peliesityksillään Saksassa. Lisäksi kansainvälisissä junioriotteluissa on tullut menestystä.

Ruusuvuori ja Heliövaara/Glasspool puolivälierissä Münchenissä

Suomalaisittain Münchenin ATP-turnaus on käynnistynyt erinomaisesti, kun Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool ovat edenneet kahdeksan parhaan joukkoon.

Kaksinpelissä Ruusuvuori (ATP-63) on napannut kaksi voittoa. Avauskierroksella kaatui tiukasti kahdessa erässä japanilainen Yoshihito Nishioka (ATP-86) 7-6(5), 7-5 ja toisella kierroksella suomalaispelaaja tyylitteli voiton yhdysvaltalaisesta Maxime Cressystä (ATP-65) 6-3, 6-3. Perjantaisessa puolivälierässä tulee vastaan 18-vuotias tanskalainen Holger Rune (ATP-70), joka yllätti toisella kierroksella ykkössijoitetun saksalaisen Alexander Zverevin (ATP-3).

Nelinpelissä Heliövaara (nelinpelin ATP-54) ja Glasspool (nelinpelin ATP-72) ottivat kauden ensimmäisen voittonsa massakentillä. Kaksikko kukisti varasijalta turnaukseen päässeen parin Petros Tsitsipas/Victor Vlad Cornea 6-4, 6-1. Puolivälierässä vastus kovenee, kun verkon toiselle puolelle tulevat toiseksi sijoitetut John Peers/Filip Polasek. Ottelu pelataan torstai-iltapäivänä arviolta klo 16.00.

ATP250 | MÜNCHEN

Sen sijaan Anastasia Kulikova hävisi ensimmäisellä kierroksella Kroatiassa ja Otto Virtanen hävisi karsintafinaalissa Italiassa. ITF-kiertueella on vielä nelinpelimenestystä Tunisiassa hakemassa Vesa Ahti/Oskar Antinheimo, jotka ovat puolivälierissä.

ATP CHALLENGER 80 | ITALIA
W60 ITF WORLD TENNIS TOUR | KROATIA

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Senioreiden MM-joukkuekilpailut Yhdysvalloissa

Suomelta on 65-vuotiaat miehet ja 80-vuotiaat naiset MM-joukkuekilpailuissa Yhdysvalloissa. Käynnissä ovat sijoitusottelut, miehet pelaavat Saksaa vastaan sijoista 11-12 ja naiset puolestaan pelasivat urakkansa loppuun sijoittuen kuudenneksi.

65-VUOTIAAT MIEHET
80-VUOTIAAT NAISET

Kuva: ITF Scandinavian EB Championships

Suomalaisjuniorit loppukierroksilla Virossa ja Tsekissä

Alle 18-vuotiaiden ITF-junioriturnauksessa Virossa on nähty hyviä suomalaisotteita. Kaksinpelin välieriin on selviytynyt Porsche Junior Team Finlandin Felix Alopaeus ja nelinpeleissä finaalipaikkoja hakevat Iida Heinonen/Emilia Lehtinen, Jami Savolainen/Axel Eriksson ja Emil Matikainen/Markus Vainikka.

Lisäksi alle 12-vuotiaiden kovatasoisessa 1. kategorian Tennis Europe -turnauksessa Tsekissä on Aatu Niemelä edennyt kaksinpelin välieriin.

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | TSEKKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool välieriin –… →