Viikkokatsaus 15/2024 – Heliövaara/Patten voittoputkessa, Hietaranta ja Kulikova puolivälierissä ITF-kilpailuissa

12.4.2024  |  07:02  |  Raportit

ATP Challenger -kiertueella Heliövaara/Patten ovat edenneet välieriin Espanjassa, ja ITF-kiertueella Hietaranta ja Kulikova pelaavat kaksinpelin puolivälierissä. Lisäksi useampi juniori jatkaa otteluita viikonloppuna kansainvälisillä kentillä ja Senioriliigan pudotuspelit käynnistyvät Helsingissä.

Heliövaara/Patten voittoputkessa

Harri Heliövaara ja Henry Patten jatkoivat alkanutta massakautta Espanjan pääkaupungissa Madridissa Challenger-kiertueella. Pari on edennyt kilpailun välieriin kahdella voitolla. Uuden parin viime viikolla Marokon ATP-kilpailusta alkanut voittoputki on venynyt kuuden ottelun mittaiseksi.

Kuluvalla viikolla neljänneksi sijoitetut Heliövaara (nelinpelin ATP-35)/Patten (nelinpelin ATP-61) voittivat ensimmäisellä kierroksella Theo Arribage (nelinpelin ATP-77)/ Victor Cornea (nelinpelin ATP-67) parin 6-4, 6-7(4), 10-7. Puolivälierissä torstaina kukistuivat puolestaan suoraan kahdessa erässä Boris Arias (nelinpelin ATP-83)/ Federico Zeballos (nelinpelin ATP-82) 6-3, 6-2. Suomalais-brittiläinen pari kohtaa välierissä perjantaina klo 12.00 brasilialaiset Fernando Romboli (nelinpelin ATP-88)/Marcelo Zormann (nelinpelin ATP-101). Ottelua voi seurata Challenger TV:stä.

ATP CHALLENGER 100 | ESPANJA

Virtanen ja Niklas-Salminen taipuivat Etelä-Koreassa

Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen olivat mukana Etelä-Korean kovilla kentillä pelattavassa Challenger-kilpailussa. Virtanen (ATP-159) oli kaksinpelin toiseksi sijoitettu, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella kotimaassaan pelaavalle Seongchan Hongille (ATP-201) 6-2, 6-2.

Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-125) pelasi puolestaan nelinpeliä yhdessä Saketh Mynenin (nelinpelin ATP-117) kanssa ja pari oli kärkisijoitettu Busanin Challenger-kilpailussa. Kaksikon ensimmäinen kilpailu yhdessä päättyi avauskierrokselle, kun australialaiset Alex Bolt (ATP-245)/Li Tu (ATP-188) jatkoivat puolivälieriin 7-5, 6-2.

ATP CHALLENGER 125 | ETELÄ-KOREA

Hietaranta puolivälierissä Italiassa ja Kulikova Tunisiassa

Laura Hietaranta (WTA-454) on edennyt kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon Italiassa pelattavassa $25,000 ITF-kilpailussa. Sijoittamaton suomalainen on voittanut kaksi romanialaista kahdessa ottelussa; toisella kierroksella kaatui kilpailun neljänneksi sijoitettu Andreea Prisacariu (WTA-334). Alkuviikko on ollut voitokas myös nelinpelissä, jossa Hietaranta ja Mariana Drazic ovat edenneet välieriin. Suomalaisella on perjantaina edessä kaksinpelin puolivälierä ja nelinpelin välierä klo 11.00 alkaen.

Viime viikolla ITF-kilpailun loppuotteluun yltänyt Anastasia Kulikova (WTA-347) on jatkanut vahvaa virettä Tunisiassa. Kulikova on $15,000 ITF-kilpailun ykköseksi sijoitettu ja edennyt puolivälieriin kahdella kolmen erän voitolla. Kulikova kohtaa perjantaina puolivälierissä sijoittamattoman saksalaisen Anja Wildgruberin.

Lisäksi Ella Haavisto karsi mukaan pääsarjaan Turkissa, mutta taipui avauskierroksella. Peetu Pohjolan pelit päättyivät karsintojen päätöskierrokselle Espanjassa.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

Juniorit maailmalla

Suomalaisjunioreita pelaa tällä viikolla alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Oskari Paldanius (Smash) on edennyt J200-tason ITF-kilpailun kaksinpelin puolivälieriin Ranskassa. Paldanius ylsi myös kovatasoisen kilpailun nelinpelin välieriin, mutta taipui välieräottelussa parinsa kanssa torstaina.

Lisäksi Tennis Europe -kilpailussa Liettuassa Oskari Jämsä (HVS) jatkaa otteluita kaksinpelissä ja Annina Kanerva (HVS) nelinpelissä. Aatu Niemelä (Smash) on niin ikään jatkossa nelinpelissä Espanjassa.

J200 ITF WORLD TENIS TOUR JUNIORS | RANSKA
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LATVIA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LIETTUA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | ESPANJA

Senioriliigan pudotuspelit käyntiin Helsingissä

Senioriliigan kausi 2023-24 huipentuu 35-, 45-, 55-, ja 65-vuotiaiden sarjoissa pudotuspeleihin Talin Tenniskeskuksessa viikonloppuna 13.-14.4. Seuraavana viikonloppuna 20.-21.4. on ohjelmassa tasakymppien pudotuspelit.

SENIORILIIGA 2023-2024

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Patten loppuotteluun Madridissa… →