Viikkokatsaus 15/2022 – Suomen pelit päättyivät Vierumäellä, junioreiden SM-kilpailut vauhtiin Tampereella ja Helsingissä

15.4.2022  |  09:05  |  Raportit

Maajoukkueen pelit päättyivät alkulohkoon ja suoraan putoamiseen Vierumäellä – perjantaina luvassa kaksi nousukarsintaa ja putoamiskarsinta. Pääsiäisen aikana pelataan 12-16 -vuotiaiden SM-kilpailut Tampereella ja Helsingissä.

Suomi tippui sarjaporrasta alemmas – ”Vähän on tyhjä fiilis”

Suomi, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, tippuu sarjaporrasta alemmas III-ryhmään. Suomen pelit päättyivät Vierumäellä lohkovaiheeseen, kun Luxemburg sinetöi joukkueen kohtalon niukalla voitolla.

SUOMI – LUXEMBURG 1-2
Venla Ahti – Mandy Minella 2-6, 3-6
Ella Haavisto – Marie Weckerle 1-6, 6-7
Ahti/Stella Remander – Claudine Schaul/Erna Brdarevic 6-4, 6-3

Kapteeni Emma Laine oli turnauksen päätyttyä kaksijakoisin mielin, sillä hän näki haasteiden ja putoamisen keskellä myös positiivisia asioita.

– Vähän on tyhjä fiilis, kun pelit päättyivät tähän. Tytöt pelasivat koko ajan nousujohteisesti. Vielä on vaikeaa analysoida tilannetta tarkemmin, mutta tietenkin harmittaa.

Erityisesti nousujohteisuuteen oli Laine tyytyväinen ja olisi mielellään nähnyt vielä enemmänkin joukkueelta, jossa oli mukana ensikertalaisia.

– Fiiliksemme läpi viikon oli oikein hyvä ja tytöt nauttivat tekemisestään. Kaikki antoivat itsestään sen mitä pystyivät ja kaikki jäi kentälle. Olihan tämä erilaista kuin aiemmin, kun mukana oli monta ensikertalaista ja joka päivä pelaajia oli uudessa tilanteessa. Paljon saimme oppia tulevaisuutta varten.

LUE LISÄÄ

Turnaus päättyy perjantaisiin kahteen nousukarsintaan Norja – Israel (klo 10.00) ja Egypti – Liettua (klo 14.00) sekä putoamiskarsintaan Kreikka – Luxemburg (klo 14.00).

Fazer JGP: 12-16 -vuotiaat pelaavat SM-mitaleista Helsingissä ja Tampereella 14.-18.4.

Fazer Junior Grand Prix jatkuu tällä viikolla vuoden toisilla osakilpailuilla, jotka ovat samalla 12-, 14- ja 16-vuotiaiden sisäkenttien SM-kilpailut. 12-vuotiaat pelaavat Helsingissä sekä 14- ja 16-vuotiaat Tampereella.

14- JA 16-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT, 2. FAZER JGP | TAMPERE, TATS
12-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT, 2. FAZER JGP | HELSINKI, HVS
10-VUOTIAIDEN 2. FAZER JGP | HELSINKI, HVS

Ruusuvuori hävisi Sinnerille Monte Carlossa

Emil Ruusuvuoren, 23, oli toistamiseen taipuminen italialaiselle Jannik Sinnerille tänä vuonna.

Myös tämän kertainen ottelu oli tasainen, tosin ratkaisu saatiin kahdessa erässä. Sinner jatkoi voittokulkuaan lyömällä tulostaululle erälukemat 7-5, 6-3. Sinner on nyt voittanut pelaajien kaikki neljä kohtaamista ATP-kiertueella tämän ja viime vuoden aikana. Ruusuvuori voitti kaksikon ensikohtaamisen Challenger-kiertueella 2020.

ATP MASTERS 1000 | MONTE CARLO

ITF-ammattilais- ja juniorikiertueella suomalaispelaajia

ITF-ammattilais- ja juniorikiertueella kertyi suomalaispelaajille kokemusta.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | THAIMAA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LATVIA
J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | IRLANTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Billie Jean King… →